Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ne čitamo baš svaki dan o novom mladom glazbeniku koji sa samo 19 godina uspije rasprodati čitavu Tvornicu kulture za svoj prvi samostalni koncert - osim ako čitamo o Baksu (Bartol Stepanić). Koncert je rasprodan više od mjesec dana prije samog događaja. Iza sebe ima već 4 albuma od kojih je posljednji izašao krajem veljače ove godine, a fanovi su ga odlično prihvatili. Na njemu surađuje s nekim od najvećih lica trepa ovih prostora poput Hiljsona Mandele i Goce R.I.P.-a.

Dok se čekao nastup, publiku je svojom odličnom set listom zabavljao DJ Langy koj je član popularnog sastava Metro te je nastavio svoj set između izvođača i zadržao publiku nakon koncerta. Na pozornicu je prvi izašao Rovli, također mladi treper koji je solidno zagrijao publiku pjesmom Bunim se. Uskoro mu se na bini pridružuje Shtosmo, trep kolektiv mladih izvođača iz Zagreba koji su nedavno izbacili album KALOPSIJA, a iza sebe već imaju i jedan EP koji je izašao prije manje od godinu dana. Publika je odlično reagirala na mlada lica trep scene čija karijera raste iz dana u dan i pokazuje puno potencijala.

b

Baksov nastup jedva da je počeo, a već se stvorio prvi od mnogih moshpita večeri na prvu pjesmu BaxXx Dijeta. Na njegovo pitanje „Tko je slušao prvi album?“ publika je odgovorila tako da je otpjevala hit s prvog albuma, Pina colada, od riječi do riječi. Prvi gost večeri bio je Špiro, izveli su novu zajedničku pjesmu Juliana, jedna od pjesama s novog albuma kojima je publika dokazala da je poslušala i taj album par puta na repeatu. Na stage dolazi Yungbude iz Buntaija s kojim je Baks počeo raditi već prije par godina pjesmom Tebi treba prijatelj. Unatoč tome što je to pjesma s početaka Baksove karijere publika je pjevala uz njih. Vidi se da cijela Yem ekipa odlično surađuje na pozornici i izvan nje, no jedan od mojih najdražih dua su Baks i Peki. Peki je također mladi trep izvođač kojeg često možemo vidjeti uz Baksa, a na albumu Dopamin 2, čujemo ga na čak dvije trake. Kao i njihove pjesme, njihova luda energija na nastupima uvijek se prenese na fanove. Naravno, nastup ne bi bio kompletan bez Miach za koju fanovi imaju posebno mjesto u svom srcu. S njih dvoje izvela je hit Dance, a čak smo dobili i privilegiju vidjeti Miach solo na pozornici u još nekoliko pjesama. Baks ju je ostavio na stageu riječima “Jel' vam smeta ako ostavim Miach da vas čuva na par minuta?” - na što se publika nikako nije bunila.

DSC 3713 Enhanced NR

Baks se snažno vratio na stage te mu se ubrzo pridružio SBL-ov Mavid. Dvojac je skupa napravio stvarno dobar show. Važno je napomenuti da je Mavid samo nekoliko dana ranije uz Jaca izbacio album HOĆEMO JOŠ! kojeg bi trebali poslušati svi fanovi hrvatskog trepa. Kroz večer se na pozornicu vračaju Shtosmo i naravno yem-favourite Sjena. Sjena i Baks izveli su par pjesama skupa, ali rekla bih da su fanovi najviše skakali čim su čuli prva tri tona pjesme Channely pošto su odmah znali tko dolazi na binu. Sjenu je publika pozdravila velikim vriskom i istu takvu dobrodošlicu pripremila je Luzerima koji znaju održati publiku na nogama. Na stageu je ostao Goca R.I.P. s Baksom i otpjevao jednu od najemocionalnijih pjesama večeri, Bezdan. Jedina pjesma koja je te večeri imala više bljeskalica i upaljača u zraku od te, bila je zadnja, savršena pjesma za kraj – Mama, zaljubio sam se u njene ožiljke kad nas je Peki iznenadio vračajući se na stage uz Baksa pa se publika zapitala kakva ih verzija pjesme očekuje. No oni koji su očekivali duet bili su još više u šoku kad je Peki sjeo za klavir i pokazao još jedan svoj talent. Večer je bila puna razno raznih emocija i izvođača, jedino tko nam je malo zafalio bio je Hiljson Mandela kojeg smo očekivali vidjeti na bini za pjesme Ljigav i Monkey Business, no Baksova izvedba bila je toliko dobra da se nije osjetilo da pjesme izvodi sam. Baks već ima dobro etablirano ime, no ovo je i dalje samo, jako snažan, početak njegove karijere te nam diže očekivanja svaki put kad izbaci pjesmu i nakon svakog nastupa.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala