Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U Tvornici kulture su se proteklog vikenda, 28. i 29. 10., održala dva rasprodana koncerta grupe Silente u sklopu proslave deset godina od izlaska debitanskog albuma "Lovac na čudesa", koji je označio početak karijere grupe. Album im je zavrijedio Porina u kategoriji Novi izvođač godine, nagradu Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te nagradu Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40. Singlovi poput "Terca na tišinu", "Morski ljudi, morske žene" te "Još jednom" i dalje čvrsto drže pozicije u radijskom eteru. Dubrovačka glazbena grupa odsvirala je na istom mjestu gdje je prije deset godina prvi puta izvela i promovirala spomenuti album.

s

Od same najave prvog obljetničkog koncerta vladao je ogroman interes, a prvi datum rasprodan je tri mjeseca uoči održavanja, da bi naknadno dodan drugi dan bend rasprodao mjesec dana prije koncerta.

Bendu su ovo bili jedni od prvih zagrebačkih nastupa s novom pjevačicom, Larom Viktorijom Ilić, koja je zamijenila Doris Kosović.
U prvom dijelu koncerta izvedene su sve pjesme s albuma "Lovac na čudesa" i to onim redosljedom kako su bile i snimljene. Neke od pjesama bend nije izvodio otkad su objavljene, a vjerojatno dalje ni neće. Među njima su našle pjesme: "Na istom mjestu", "Zaboravi nas", "Svila", kao i ranije navedene pjesme.

20231030 DSC 6954

U drugom dijelu koncerta bend je napravio presjek hitova s ostala 3 albuma. Prva među njima našla se pjesma "Sve što treba znat o ženi", najnoviji hit snimljen s novim vokalom grupe. Pjesma nakon puna tri mjeseca od objave i dalje drži svoje mjesto u top 10 nacionalne radijske ljestvice singlova po emitiranju. Na kraju izvedbe publika je velikim pljeskom posebno nagradila pjevačicu Laru.

Uslijedile su pjesme: "Neobranjivo", "Nikad ovako", "Mene moje uši lažu", "Navečer se srca lome", te "Poljubi me za kraj".
Večer su zatvorili s pjesmama "Čudna ili čudesna" i "Idi".

20231030 DSC 7305

Od prvog pa do zadnjeg takta publika ih je neumorno i gromoglasno pratila. Najglasnija je bila tijekom njihove najpoznatije pjesme, koju su objavili prije 10 godina,"Terca na tišinu".

Članovi grupe su izjavili kako su se od samog početka zaljubili u pisanje pjesama i kako je od tada prošlo 10 godina. Te dodali da planiraju tako nastaviti još 150 godina.

Nastupi u zagrebačkoj Tvornici, i jedinstvena izvedba sada već kultnog albuma prvijenca uz neke od najvećih hitova, potvrdili su da je Silente i dalje jedan od naših najaktualnijnijih bendova.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala