Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Splitska grupa Dioniz najavila je diskografski povratak singlom i spotom znakovitog imena "Ne bih mijenjao ništa" kao najavu njihovog novog albuma. Nakon pune 23 godine od sada već kultnog debija „Ništa o ljubavi“ kojeg je davne 1999. objavila Croatia Records, ovaj legendarni rock bend Dioniz priprema četvrti studijski album s 13 sjajnih pjesama.

Album, simbolično nazvan „Krug“, kojim Dioniz na neki način i formalno zaokružuje svoju po mnogočemu jedinstvenu priču, stavlja završni autorski pečat na dugo postojanje i to beskompromisnim povratkom samim korijenima, autentičnim sirovim zvukom i snažnom lirikom. Novi je album splitske četvorke svojevrsni raritet budući je u splitskom PILOT studiju kompletno snimljen potpuno „live“ za manje od 24 sata, da bi mjesecima potom bio strpljivo brušen i dugo miksan za ogledni primjer vrhunske suvremene rock produkcije. Svi su instrumenti snimljeni odjednom, bez naknadnog prepravljanja i ponavljanja, majstorski je uhvaćen punokrvni rock zvuk jednog od najzanimljivijih gitarističkih bendova na ovim prostorima, a sve pod mentorskom i producentskom palicom Vojana Koceića.

Video spot „Ne bih mijenjao ništa“ u produkciji PILOT studija kojega redateljski također potpisuje Koceić bez imalo suvišne kozmetike predstavlja Dioniz u bazičnoj rock formi, u svoj svojoj punoći i snazi, jednostavno, konkretno i glasno, točno onako kakav je rock bio u najboljim godinama svojega postojanja i kakav bi trebao biti i danas.

Dioniz su u istom sastavu zadnjih 20 godina; Alen Pavelić – bubnjevi, Ivan Ivanišević – bas gitara, Mario Stojan – solo i ritam gitara, Davor Gavran – gitara i vokal.

Pjesmu „Ne bih mijenjao ništa“ autorski potpisuje Gavran koji je autor tekstova svih pjesama i velike većine glazbe. Ovoga su puta svoj autorski pečat dijelom ostavili i ostali članovi te na taj način predstavili Dioniz u nešto slojevitijoj glazbenoj formi i zajedno - na jedan, dva, tri - „zakucali“ najbolji album otkako postoje.

Rock veterani iz Splita bez imalo kompleksa godinama tvrde da odavno zvuče kao svjetski bend, a novi singl „Ne bih mijenjao ništa“ kao uvod u novi album potvrđuje da su konačno dobili patinu i koru i da nikad nisu bili toliko glasni i dobri kao danas.



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala