A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ukulele Songs

Bookmark

Data

Released Svibanj 2011
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Petak, 02 Rujan 2011
Žanr Pop-Rock
Length 34:43
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2011
Država Europa
Etiketa Monkeywrench Records
Catalog Number 2770960
Edition details Datum objave: 31. 5. 2011.; producenti: Adam Kasper i Eddie Vedder; Snimano: Studio X, Seattle, Washington i Avex Studio, Oahu, Hawaii
Tags Adam Kasper Eddie Vedder Monkeywrench Records

Review

Ova nerazvijena gitara od četiri žice na internetu ima poprilično tvrdo sljedbeništvo kroz velike community forume gdje se razmjenjuju dojmovi i tabulature, a čak možeš i nabaviti majica "Say aloha to my little friend", koja se vrlo lako može protumačiti drugačije.

Da su u Veddera male ukulele, a veliko srce pokazuje ti činjenica da je frontmen Pearl Jama nonšalantno izbacio tih četrnaest pjesama (Waving Palms i Hey Fahkah nisu pjesme u klasičnom smislu) u godini kad mu bend slavi dvadeseti rođendan1 bez puno pompe i traženja pažnje za samostalnu karijeru. Ova „ukulele epizoda“ mu je druga ploča nakon Into The Wild od prije četiri godine i tu je, uvjetno rečeno, kvaka 22 ovog kratkog albuma od 34 minute i 50 sekundi. Živo bi te boljelo za ukulele da ukulele ne svira Ed Vedder, a Ed ih svira negdje od 1998.-e i neće dopustiti da izbaci nekvalitetan materijal.

Skupio je par američkih tradicionalnih pjesama iz dvadesetih i tridesetih (Tonight You Belong To Me s Cat Power je iz 1926., More Than You Know2 iz 1929., a Dream A Little Dream Of Me je iz 1931., Once In a While je pak iz 1937.), devet vlastitih, a Sleepless Nights, koja je također obrada izašla je još 2002. kao božićni singl za Ten Club. Na toj snimci mikrofon s Vedderom dijeli Beck Hansen, a Pearl Jam tu stvar nisu nikada izvodili uživo.

Koliko je ovo opušteno snimana ploča možeš čuti na početku Longing To Belong zvoni nečiji telefon, a par puta čuje se i kvrcanje upaljača. Logorsku vatru negdje na O`ahuu i miris oceana u blizini možeš komotno vizualizirati sam.

Kao opuštenu možeš shvatiti i namjeru iza albuma da bude nekakav dodatak za tvoju Pearl Jam kolekciju i dokaz da ti je idol, čak i u četrdeset i šestoj godini, znatiželjan i zaigran kao svaka prava ljudska vreća emocija koja još uvijek vjeruje u ljubav. Ili to ili Eddie previše visi na Havajima s Jackom Johnsonom, (a Willie Nelson je tu susjed) i sa strane radi za turističku zajednicu.

Antonio Hadrović

1 Ovakvi se rođendani slave dokumentarcem kojeg radi Cameron Crowe (PJ Twenty) i ponovno se izdaju droga i treća ploča sa po tri dodatne pjesme, vinilima i ostalim memorabilijama koje se i inače pakiraju u box setove od stotinu i pedeset dolara. Tu je i nešto jeftinija knjiga od 40 dolara pod istim imenom.

2 More Tha You Know snimio je i Brent Spiner 1991. za svoj album Ol` Yellow Eyes Is Back. Brenta poznaješ kao natporučnika Datu sa NCC-1701-D i NCC-1701-E. Spiner nije jedini glumac zvjezdanih staza sa estradnim aspiracijama. William Shatner ima ljubavi za spoken word nastupe pa je tako obradio Pulp i Common People, a u Futurami je mrtav ozbiljan recitirao Eminema i The Real Slim Shady. Novi mu album izlazi ove godine i tu će obraditi Foo Figherse, Queen i Bowieja. Naslov Searching for Major Tom ti sve govori.

Hits 2397
Into the Wild (Music For The Motion Picture) « Into the Wild (Music For The Motion Picture) Eddie Vedder Albumi Kronologija Earthling » Earthling

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici