Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Under Stars


Bookmark

Data

Released Veljača 2017
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Srijeda, 01 Ožujak 2017
Žanr Pop-Rock
Length 38:59
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2017
Država Europa
Etiketa Melodramatic Records / Mercury
Catalog Number 0602557288858
Edition details objavljeno: 17.2.2017.; produkcija: Cameron Blackwood, Tim Bran, Roy Kerr, Andrew Britton, Ash Howes i Mikey Rowe
Tags Ash Howes Tim Bran Roy Kerr Mercury Amy Macdonald Melodramatic Records Mikey Rowe Andrew Britton Cameron Blackwood

Review

Moram priznati da mi je bilo teško povjerovati da je već prošlo skoro 10 godina otkad sam prvi put čuo fantastičnu Amy MacDonald na radiju. Kao da se jučer dogodilo, nisam mogao vjerovati da netko može pjevati sa tako neodoljivo simpatičnim naglaskom kao što je tada 19-godišnja Amy to radila na hit singlu „This Is The Life“. Istoimeni album je kombinirao sjajne radio-friendly singlove poput „Poison Prince“, „Mr. Rock 'n' Roll“ te prijespomenute naslovne pjesme sa nizom skrivenih dragulja kao što su „Barrowland Ballroom“ i „Let's Start A Band“ te je meni i dalje jedan od omiljenih albuma ovog stoljeća.

Naredna dva albuma, „A Curious Thing“ i „Life In A Beautiful Light“ su također bili dobro prihvaćeni, iako ne na razini prvog albuma koji je dospio na vrh ljestvice albuma u Velikoj Britaniji, a nakon pet godina Amy se vraća sa svojim četvrtim studijskim albumom, „Under Stars“. Sa malo ispod 40 minuta trajanja, „Under Stars“ je njen uvjerljivo najkraći album dosad, što pomalo čudi ukoliko se uzme u obzir da je Amy na njemu počela raditi još sredinom 2014. godine.
Iako sam očekivao da će zbivanja u Škotskoj od izlaska njenog prethodnog albuma, prije svega misleći na neuspjeli referendum o nezavisnosti te Brexit, ostaviti trag na glazbi te da će album biti mnogo mračnijeg ugođaja, od samog početka s najavnim singlom „Dream On“ lako je vidjeti koliko sam bio u krivu. Amy je, po meni ispravno, zaključila da je najbolji odgovor na prijespomenuta razočaranja napraviti album koji, uz manje iznimke, pršti optimizmom od prve do zadnje pjesme.

Naslovna pjesma „Under Stars“ i „Automatic“ pokazuju kako je Amy usavršila formulu bržih i zaraznih pjesmama s tematikom ustajanja nakon padova, ali isto tako daju razlog za pobojati se da bi album vrlo brzo mogao postati monoton. Srećom, gospelom inspirirana „Down By The Water“ pokazuje da je Škotkinja spremna isprobavati nove stilove, iako možda ne dovoljno često na ovom albumu. Ipak, riječ je o jednom od vrhunaca albuma te jednoj od zanimljivijih pjesama koje je Amy ikad snimila.

„Leap Of Faith“ je prvi put predstavljena još u vrijeme referenduma o nezavisnosti Škotske 2014. te se sa svojim tekstovima o tražnju boljeg mjesta savršeno uklopila u, u konačnici neuspješnu, kampanju. Glavni problem drugog dijela albuma predstavlja činjenica da nas Amy više ničime ne uspijeva iznenaditi. Ni u kojem trenutku album ne postaje dosadan, sve pjesme su u najmanju ruku zabavne, ali tek završna „From The Ashes“, sa svojim akustičnim uvodom na klaviru te završnim refrenom dostojnim sviranju na krcatim stadionima, malo narušava monotoniju u koju je album zašao.

„Under Stars“ je album koji će zadovoljiti, iako ne oduševiti, fanove njenih prethodnih albuma. Slušatelje kojima će ovo biti prvi susret s Amy će definitivno zainteresirati dovoljno da se malo zadube u njenu diskografiju. Ipak, „Down By The Water“ pokazuje da je Amy u stanju i za puno više od ponavljanja jedne te iste formule iz pjesme u pjesmu, a nadam se kako će to dokazati na slijedećem albumu, na kojeg uz malo sreće nećemo morati čekati 5 godina.

Janko Sladović

Hits 2307
Life in a Beautiful Light « Life in a Beautiful Light Amy MacDonald Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima