A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
American Beauty / American Psycho


Bookmark

Data

Released Siječanj 2015
Format Albumi
Vrsta / Pop / Punk pop / Alternative/Indie Rock / Emo pop
Dodano Nedjelja, 01 Veljača 2015
Žanr Pop-Rock
Length 39:01
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2015
Država Europa
Etiketa Island Records
Catalog Number 00602547168733
Edition details Objavljeno: 16.1.2015., produkcija: Jake Sinclair, Fall Out Boy, Butch Walker, J.R. Rotem, Omega, SebastiAn, S.A., Young Wolf Hatchlings, snimano: 2014.
Tags Island Records J.R. Rotem Fall Out Boy Jake Sinclair Butch Walker Omega SebastiAn Young Wolf Hatchlings DCD2

Review

Ovaj je bend na neki način obilježio sredinu prvog desetljeća novog milenija. Sve je počelo usponom Green Daya i njihovog „American Idiota“ kada je tzv. pop-punk općeprihvaćen te je treštao sa svih strana. Fall Out Boy su tada izdali album „From Under the Cork Tree“ i Myspace nacija ih je prihvatila s velikim oduševljenjem. Svi koji poznaju njihov rad upoznati su s posebnom bojom vokala Patricka Stumpa. Meni je ostao u sjećanju po izrazito visokom držanju električne gitare i štreberskom stajlingu. Također, marketinški važan dio benda je i Pete Wentz koji je učinio ovaj bend jedan od rijetkih kod kojeg cure više vrište za basistom nego pjevačem. Bipolarnim basistom s pokušajem samoubojstva u povijesti bolesti. Sjajni izvana i truli uznutra, odlučili su prekinuti s radom. Vjerojatno ih je propuh u džepovima natjerao da se vrate opet na scenu pa 2013. godine objavljuju album „Save Rock'n'Roll“. No, bio je to i zakret u njihovoj karijeri. Sada su jasno deklarirani mainstream, čak su nastupili na modnoj reviji Victoria's Secreta. Moderni zvuk prožeo je njihove jednostavne kompozicije i evoluirao je u album „American Beauty/American Psycho“.

Pjesme su zadržale esenciju Fall Out Boya, to su oni, no bend je u želji da uklopi moderan zvuk i prikloni se što široj publici izgubio prvotni žar. Dobro, postoji žar, no više je to žar očaja nego umjetničkog uzleta. Album je dobar, pjesme su lagane za slušanje, ulaze u uho i do zadnjeg detalja su ušminkane. Svaki je takt promišljen i ciljano odsviran. Prilagođenost radijskom eteru i više je nego očita. Sve je lijepo i savršeno, no pjesmama fali uzbuđenja. Fali im duh koji u sebi nose njihovi hitovi „Dance Dance“, „Sugar We're Going Down“ ili „This Ain't a Scene, It's an Arms Race“. Od pjesama se istiće „Uma Thurman“ zbog korištenja melodije iz serije „The Munsters“ te je to jedina pjesma s albuma zbog koje bih htjela album preslušati još jednom. Također, naslovna „American Beauty/American Psycho“ podiže energiju i daje dinamiku cijelom albumu koji na trenutke postaje jednoličan i dosadan.

Djelo je to koje je bendu donijelo vrhove svih svjetskih top ljestvica i odličnu tiražu, no, iskreno, ne vidim razloga tolikom uspjehu. Što se kvalitete tiče, bilo s produkcijske ili kompozitorske strane, za ovaj bend je to i više nego visoko. No, očaj za širom publikom i nasilno uklapanje modernih elemenata na veliko se čuje. Fanovi će vjerojatno biti zadovoljni, novi će fanove također steći jer bolje od ovog u punk-pop žanru se trenutno ne nudi. „Save Rock'n'Roll“ puno je uzbudljiviji.

Maja Trstenjak

Hits 2506

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici