A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Simple Math


Bookmark

Data

Released Svibanj 2011
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Indie pop / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Petak, 02 Prosinac 2011
Žanr Indie Rock
Length 44:37
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2011
Država SAD
Etiketa Columbia / Favorite Gentlemen
Catalog Number 886977 43412
Edition details Datum objave: 9.5.2011. Produkcija: Dan Hannon. Snimano: kolovoz - prosinac 2010. Blackbird Studios, Nashville, TN; Favorite Gentlemen Studios, Atlanta, GA; Eldest Only Recordings, Atlanta, GA
Tags Manchester Orchestra Columbia Favorite Gentlemen Dan Hannon

Review

Simple Math treće je izdanje Andya Hulla i njegovog orkestra iz George. Kako je i sam Hull rekao, Simple Math je konceptualan album koji se bavi promišljanjem po pitanju religije, sexa, braka, ljubavi, glazbe, života.

Album je izašao na nezavisnom lejblu Gentlemen Recrods sa svjetskom distribucijom preko teškaša Sony Music Entertainment i za produkcijskom palicom Dana Hannona s kojim je bend surađivao i na protekla dva albuma.

Kao što sam već prethodno i spomenuo, albumom se reflektira Hullovo razočaranje, bijes i žal za većinu stvari koje je u životu učinio.

Album otvara melankolična i pomalo folkasta Deer u kojoj se ocrtava čitavo razočaranje u svoj život, ali i u ljude koji nikada nisu podržavali njegov bend: "Dear everyone I ever really knew, I acted like an asshole so I could keep my edge on you. Ended up abusing even those I thought immune. I killed the kingdom with one move and now it's time to move."

Mighty i Pensacola obiluju shemama koje karakteriziraju album, čvrsta ritam sekcija, gitare koje prelaze iz tihih „palm mute“ djelova do bučnih, orkestrom popraćenih krešenda. Nekako mi se čini kao da je karakterizacija koju možemo primjeniti za ovaj album: malo sporiji i ne poliritmični Biffy Clyro, makar su ovi za Manchester Orchestra doktori matematike.

Iako su pjesme strukturama dosta zanimljive, ne mogu pobjeći od toga da su takve strukture već iskorištene prije od bendova koji su rock pokušali učiniti drugačijim. April Fool, Simple Math neodoljivo podsjećaju na strukturu koju možemo čuti kod MeWithoutYou, dok se na Pale Black Eye vraćamo već spomenutom Biffy Clyrou, a dječji zbor iskorišten na ovakav način u Virgin najbolje su već iskoristili Fear Before The March Of Flames (makar bi se zakleo da je dio gotovo kopiran).

Leave It Alone je uz uvodnu Deer i završnu Leaky Breaks najbolja stvar albuma i da je Andyeva ekipa nastavila u tom tonu napravili bi odličan melakoličan, folk rockerski album bez ikakvih zamjerki.

Šteta što se potencijal koji su izgradili na Mean Everything To Nothing nije bolje iskoristio, ali tu je uvijek sljedeće izdanje!

Tomislav Perica

Hits 1658