Recenzije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Dvije godine nakon Sci-fi Crimea Chevelle nam servira novu porciju dobrog alternativnog metala na albumu Hats off to the Bull koji sadrži 11 pjesama (uz još tri dodatne koje možete nabaviti preko iTunesa i Best Buya). Iako se za Chevelle još uvijek može reći da je pod jakim utjecajem Toola, pogotovo što se tiče vokalnih dionica, na ovom odlično produciranom albumu (producent Joe Barresi) primjećuje se mali odmak od tog američkog progresivnog benda.

Jača strana albuma su definitivno vokalne dionice, pogotovo back vokali koji daj punoću i toplinu zvuku cijelog benda. Također, efekti su odlično korišteni na tim dionicama i definitivno pridonose zvuku cijelog Hats off to the Bulla. Međutim, nije ni vokal bez zamjerki; nakon drugog uzastopnog slušanja počne malo iritirati svojim zavijajućim stilom pjevanja.

Bez namjere da kritiziram Chevelle zbog toga, moram spomenuti da se vidi veliki utjecaj Musea na njih na ovom izdanju, pogotovo u pjesmama Arise i The Meddler. Onda opet, za bilo koji bend danas se može reći da vuku na nekoga, stoga to i nije strašna stvar.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2012/01/25/Chevelle.jpg, images/SGrecenzije/2012/01/25/Chevellem.jpg, Chavelle, Center}
 
Moram pohvaliti i dinamiku cijelog albuma, koja se uglavnom vrti oko istog koncepta: žestoki verse i zvukom puni, na neki način pomalo i epski, refreni. Ta dinamika proizvod je cijelog benda. Svaka gitarska, bas i bubnjarska linija je jaka i dobra, bez pretjeranog isticanja jedne na račun druge.

Osim žešćih pjesama, koje su dobre, pune energije i veoma slušljive, album nudi i odlične laganije pjesme, Envy i Primma Donna. Potonja je veoma zrela akustična pjesma koja je instrumentalno odlično dozirana bez muzičkog pretjerivanja ni na jednom njenu dijelu, dok je Envy jedan od boljih, ako ne i najbolji dio albuma. Upravo su te laganije pjesme i stupovi cijelog Hats off to the Bulla, barem ako se pita autora ovog članka.

Dodatni materijali čine pjesme Indifference i Glimpse of the Con i live verzija Still Runninga s albuma This Type of Thinking Could Do Us In. Upravo tu se i krije i najbolja pjesma Chevellea ovog albuma i prava je šteta Glimpse of the Con što nije izdana kao integralni dio albuma.

Hats off to the Bull, kada se gleda kao cjelina, veoma je solidan album s par odličnih trenutaka za koji se isplati izdvojiti skoro 55 minuta svog života. I više puta nego jednom.

Osobna karta albuma

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2012/01/25/Chevelle_hats.jpg, images/SGrecenzije/2012/01/25/Chevelle_hatsm.jpg, Chavelle - Hats off to the Bull, Center}
Izvođač Chevelle
Naziv albuma Hats off to the Bull
Izdavač Epic
Produkcija Joe Barresi
Datum objave 6. 12. 2011.
Snimano 2011.
Los Angeles
Posebna napomena Standardno izdanje s jednim diskom

Popis pjesama

1. Face To The Floor
2. Same Old Trip
3. Ruse
4. The Meddler
5. Piñata
6. Envy
7. Hats Off To The Bull
8. Arise
9. Revenge
10. Prima Donna
11. Clones
Linkovi

Chevelleinc.com

Face To The Floor - Spot