Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSOTM

Tako su, naime, odlučili čitatelji Classic Rock magazina u anketi koja je tijekom kolovoza provedena na Facebooku i Twitteru.

Anketna lista sadržavala je 200 albuma odabranih od strane urednika, a uz tih 200 albuma čitatelji su mogli dodavati i svoje prijedloge. Od dodanih prijedloga najpopularniji su bili album "Close To The Edge" grupe Yes i još jedan album Pink Floyda, kultni "Animals".

Uz Floyde, među prvih deset smjestili su se Led Zeppelini s čak tri albuma, Beatlesi i AC/DC s dva kao i Pink Floydi te Guns N' Roses.

Za razliku od Beatlesa i Zeppelina, koji na listi kotiraju jako dobro, Rolling Stonesi su pomalo podbacili s tek dva albuma među prvih 50 te niti jednim među prvih 20. Jedini album s ženskim vokalom koji je dospio među 100 najboljih je "Rumours" grupe Fleetwood Mac, dok su, primjerice, Janis Joplin sa svojim "Pearl" i Patti Smith s "Horses" bile vrlo blizu ulasku među najboljih 100.

Album "Appetite For Destruction" grupe Guns N' Roses najnoviji je među prvih 20, a Nirvanin "Nevermind" među prvih 50, dok je "OK Computer" grupe Radiohead najmlađi među prvih 100.

Album "(What's The Story) Morning Glory" grupe Oasis nije dospio među prvih 100, ali je ostvario bolji rezultat od kultnih albuma, kao što su primjerice "Blood On The Track" Boba Dylana, prvog albuma grupe The Clash ili pak albuma "Eliminator" grupe ZZ Top.

Kompletna lista 100 najboljih albuma svih vremena dostupna je u specijalnom izdanju Classic Rock Magazina, a niže možete vidjeti 10 najboljih.

10 najboljih albuma svih vremena:

1. The Dark Side of The Moon – Pink Floyd
2. IV – Led Zeppelin
3. II – Led Zeppelin
4. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band – The Beatles
5. Wish You Were Here – Pink Floyd
6. Appetite For Destruction – Guns N' Roses
7. Back In Black – AC/DC
8. Abbey Road - The Beatles
9. Highway To Hell – AC/DC
10. Led Zeppelin – Led Zeppelin