Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

INmusic

Nakon što smo vam predstavili program i bednove koje za tjedan dana možete pogledati i poslušati na World i Main Stageu INmusic festivala, stiglo je vrijeme i da vam predstavimo program Hidden Stagea.

Prvi dan (19.06.)

And The Kid

And The Kid

Oni su odličan indie-rock bend iz Zagreba koji se okupio 2011. godine. Bend čine braća Bruno i Filip Starčević, Ivan Mioč i Filip Barac. Debitantski album Factories izašao je 2013. godine, a 2015. godine objavili su drugi album Grand Mal. Njihov rad odlikuje snažan zvuk gitare i motivi poput nedostatka duha, a u daljnjem radu najavljuju promjenu u svom dosadašnjem zvuku.

The Black Room

The Black Room

Četvorka koja nam stiže iz Rijeke stvara glazbu koja zvuči kao kombinacija bluesa, garage rocka i neo-psihodelije. Tekstovi su im inspirirani pričama iz grada vezanim za rock, poeziju, noćni život, osobnu slobodu i statuse u društvu. Debitantski album In This Town Lies a City objavili su 2016. godine i do sada su dobili pozitivne kritike.

St. Tropez

St Tropez

Ova garage-punk četvorka iz Amsterdama objavila je svoj prvi album St.Tropez 2016.godine i dobili su mnoge pozitivne kritike (NME, DIY, Clash). Ove godine izdali su EP Debate koji se bavi politikom, nadom i populizmom. Na Inmusic dolaze promovirati nove ali i stare materijale u sklopu turneje.

HAUS

Haus

HAUS čine Sam Kelly, Daniel Hylton-Nuamah, Ellis Mortimer i Lyle Simpson, a nešto kasnije pridružio im se i peti član, Ashley Mulimba. U ovom sastavu možete čuti čak tri gitare, bubnjeve, bas gitaru i klavijature, a glazba koju sviraju može se opisati kao kombinacija indie i alternativnog rocka. Od dosadašnjih uradaka ističu se pjesme Gave You All, Two Minds i Haze.  

Drugi dan (20.06.)

Nesesari Kakalulu

Nesesari

Nesesari Kakalulu slovenska je grupa koja se sastoji od čak devet članova i mogu se slobodno nazvati orkestrom. Ovoga lipnja će nam predstaviti svoju glazbu ispunjenu plesnim ritmovima kojima je jako teško odoljeti. Uvjerite se sami!

persons from porlock

persons from pollock

Dolaze nam iz Slovenije i sviraju neopsihodeliju. Debitantski album things people do not like u Sloveniji je proglašen albumom godine, a singl Bad fanfiction postao je pjesma dana na KEXP radiju u Seattlu. Vrijedi ih poslušati i pogledati!

Them Moose Rush

Them Moose Rush

Prije tri godine pobjedili su na natječaju Zasviraj sa Žujom i osigurali si nastup na Main Stageu Inmusic festivala. Osim što su miljenici domaće scene polako se probijaju i na europsku glazbenu scenu. Dolaze iz Bjelovara i sviraju progresivni rock. Njihove su pjesme nabijene energijom,a svoje albume snimaju uživo. Do sada su snimili već tri albuma čiji ćemo presjek moći čuti na ovogodišnjem izdanju festivala – The Future Miss Sunshine, Three π One i Three π Two.

Public Service Broadcasting

Public Service Broadcasting

Ovaj duo možemo opisati kao kombinaciju indiea i elktronske glazbe koji u miks ubacuju zvučne zapise informativnih emisija i propagande u pratnji vizualnih projekcija. Sami kažu kako je njihov cilj „naučiti lekcije povijesti kroz glazbu budućnosti“. O tome govori i njihov album prvijenac Inform-Educate-Entertain iz 2013. godine koji je primio sjajne kritike. Godine 2015. izlazi njihov drugi album naziva The Race for Space inspiriran svemirskom utrkom između SAD-a i Sovjetskog Saveza.

Treći dan (21.06.)
Shin

Shin

Shin je melodični hardcore bend oformljen 2013. godine u Zagrebu, a njegovi članovi dolaze iz Zagreba, Karlovca i Siska. Spojila ih je ljubav prema istoj vrsti glazbe i zajednički krug prijatelja. U dosadašnjem su radu objavili album Running Sick 2014. i EP Metamorphosis 2016.

Sunshine Madness

Sunshine Madness

Oni su četvorka iz Rijeke koja u svom stvaralaštvu kombinira rock, funk i alternativni rock. Nastali su 2009. godine. Tekstovi su im obilježeni osobnim iskustvima i društvenim problemima. Svoj su prvi EP Transcending objavili 2012. godine, a njegov uspjeh omogućio im je nastupe u Hrvatskoj i Sloveniji. Debitantski album planiraju objaviti ovog ljeta, a za sada su s njega objavili tri singla od kojih je prvi Raindrop Shadows.

Porto Morto

Porto Morto

Bend iz Zagreba koji je nastao 2012. godine čine Antun Aleksa, Leo Beslać, Juraj Borić, Matija Brajković, Roko Crnić, Hrvoje Klemenčić, Matej Perić i Marijan Uroić. Njihova glazba donosi nam zvukove trombona, flaute, saksofona, trube, gitare, klavijatura, bubnjeva i udaraljki uz vokale. Nastupali su u Hrvatskoj i Srbiji, a debitantski album objavili su 2016. godine.

Booka Shade

Booka Shade

Walter Merziger i Arno Kammermeier njemački je dvojac koji čini Booka Shade. Počeli su djelovati u Frankfurtu kao dio tamošnje elektronske scene fokusiran većinom na synth-pop. Svoju glazbu objavljuju u vlastitoj izdavačkoj kući Get Physical Music koju su osnovali 2002. godine. Tri godine kasnije objavili su EP-ove Mandarine EP i Body Language koji su ih lansirali u internacionalne vode. Njihovi nastupi uživo slove kao uzbudljivi, a svirali su kao headlineri na festivalima kao što su Glastonbury, Coachella i Red Rocks. Bave se i jazzom i imaju povijest suradnje s pijanistom Lang Langom. Objavili su čak sedam albuma, a najnoviji Galvany Street izašao je ovoga travnja.

Uz sve ove zanimljive bendove, svaku večer festivala moći ćete se dodatno rasplesati uz glazbu koju će nam puštati Yem Kolektiv DJ do kasnih večernjih sati.