Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Music festival

Postave najvećih svjetskih glazbenih festivala očekuju se odmah po njihovom završetku, no u zadnje su se vrijeme stvari počele mijenjati. Razlog tome su skraćeni nastupi koje su glazbenici primorati odrađivati. Zbog nedovoljno dugog programa i nemogućnosti predstavljanja benda u najboljem svjetlu nisu ljuti samo članovi benda već i posjetitelji.

Do problema je došlo kada festivali pokušavaju u jedan dan uvrstiti što više velikih imena, tvrdi Greg Lowe, booking agent bendova kao što su Underworld, Crystal Fighters i Glass Animals. Izuzevši headlinere, set od 45 minuta je postao normalan. Kada netko bendu ponudi trideset ili četrdeset minuta nastupa oni se počinju zapitkivati je li uistinu vrijedno svirati na tom festivalu. Na kraju se sve svede na dvije ili tri pjesme kako bi se pojavili i kako bi ih mediji snimili, no ako se satnica nastavi smanjivati, mnogi odbiju svirati.

Tom Paine, član organizacijskog time Glastonbury, Love International i Simple Things festivala, izjavio je kako su glazbenici počeli odbijati ponude: Na organizatoru je pritisak da ima najbolji i najveći line-up, stoga mora uklopiti što više moguće bendova. Ako bismo bendovima s kojima inače surađujemo ponudili kraći nastup, oni bi nas odbili.

Dodano je mišljenje Grega Lowea da se publika mijenja te da na festivale ne dolazi samo zbog bendova već zbog cjelokupnog doživljaja na koje kratkoća svirke ne utječe: Cilj je zadržati njihovu pažnju i prisutnost na samom festivalu bez obzira na glazbenu podlogu, sve u cilju povećanja prodaje ulaznica.