Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bang Bang

SoundGuardian live nova je rubrika u kojoj ćemo vam predstaviti glazbenike u sasvim drugačijem izdanju. Najveće face domaće glazbene scene odabrat će za vas hit o kojem će vam otkriti detalje koje dosad niste znali i uživo ga izvesti. U suradnji s Hamar Mediom, Bang Bang otvara sezonu izvedbom pjesme "Pijani i zaljubljeni" na školskim instrumentima.

Ideja za snimanje akustične verzije pjesme "Pijani i zaljubljeni" uz pomoć "školskih instrumenata" došla je spontano na jednoj probi. Zapravo bilo da pričamo, snimamo ili se opuštamo stalno sviruckamo. Dečki često lupkaju po raznim predmetima, a onda se iz nekog tona stvori pjesma i zabava počne. Imali smo želju snimiti jednu takvu situaciju i ako ništa, dobro se zabaviti. Tako je i bilo.

Sve je krenulo od dječjeg Chicco klavira koji nas je sve vratio u djetinjstvo, a onda smo oko njega slagali ostale zvukove. Klavijaturist Mihael spojio je IPad na malo Fender pojačalo koje je Bang Bang osvojio kao nagradu Mega Muzike prije dvije godine. Bubnjar Damir svirao je dječji klavir, djembe i plastičnu bocu, basist Vedran Kovačić imao je težak zadatak puhanja u didgeridoo i hvatanja ritma sa shakerom, Hrvoje Prskalo briljirao je na melodici, a Ivan Havidić na akustičnoj gitari. U odnosu na sviračke zadatke, pjevački je bio najlakši.

School Instruments Bang Bang

Znamo da slične ovakve akustične svirke rade i vani, ali nismo primijetili da se netko od naših izvođača poigrao s ovakvim instrumentima. Nama je bilo zabavno, a nadamo se da će i onima koji budu gledali video.

Što se tiče planova za toplije dane; Bang Bang dovršava pjesmu koja bi se trebala krajem svibnja zavrtjeti na radio postajama. Osim ljetnog singla, bend radi i na snimanju drugog albuma te pripremaju veći koncert na jesen. Priliku čuti ih uživo imat će Riječani u četvrtak 4.svibnja kada nastupaju na Humanitarnom koncertu "Sve za našu djecu" te u petak 5.5. u klubu Rock u Puli.