Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Classical musiOve smo godine imali priliku uživati u mnoštvu novih izdanja klasične glazbe između kojih je uistinu teško izdvojiti najbolje.

No, jedan nas je glazbenik ove godine posebno oduševio, a to je violinist Nemanja Radulović s novim albumom "Journey East" kojeg nam je i predstavio uživo u Lisinskom. Njegov moderan pristup klasici uz rock'n'roll stav koji izvedbe uzdiže na posebnu razinu i kojeg s oduševljenjem podupiremo, zaslužio je titulu najboljeg.

Nemanja RadulovićDrugo mjesto pripalo je također zanimljivom izdanju dviju glazbenih legendi - mezzosopranistice Joyce DiDonato i Sira Antonia Pappana, "Joyce & Tony Live at Wigmore Hall". Joycein glas je trenutno u najboljoj formi, impresivna fleksibilnost i precizna kontrola uz izuzetno pozitivan karakter koji ga podržava, čini ovaj album fantastičnim. Spoj tradicionalnih arija s modernim američkim glazbenim stvaralaštvom u izvedbi ova dva glazbena genija pravo je remek djelo.

Joyce And TonyTreće mjesto pripalo je Jeanu Sibeliusu i posebnoj kompilaciji izdanoj povodom 150 godišnjice rođenja najvećeg finskog skladatelja. Ipak je cijela protekla godina bila je posvećena njegovom impresivnom radu i opusu koji ostavlja bez daha.

Jean SibeliusTko se još našao na našoj listi najboljih pročitajte u nastavku.

1. Nemanja Radulović - "Journey East"
2. Joyce Didonato, Antonio Pappano - "Joyce & Tony Live at Wigmore Hall"
3. The Jean Sibelius Edition - "150th Anniversary"
4. Yuja Wang - "Ravel"
5. Jonas Kaufmann - "Nessun Dorma: The Puccini Album"
6. Dramau/Prohaska/Villazon... - "Mozart: Die Entführung Aus Dem Serail"
7. Paavo Järvi - "Rachmaninoff: Symphony No 3, Symphonic Dances, Vocalise"
8. Jaroussky/Gauvin/Ainsley... - "Handel - Partenope"
9. Masaaki Suzuki - "Bach: Organ Works"
10. Harteros/Kaufmann/Semenchuk...: "Verdi: Aida"