Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

top10albumadestljeca 150612135013 524x288Official Charts Company je sastavio popis najprodavanijih albuma desetljeća u Velikoj Britaniji do sada, budući da nas još pola godine dijeli od finalne liste.

 

Na prvom mjestu našla se diva Adele i njezin drugi studijski album '21'. S njega su proizašli hitovi poput "Rolling in the Deep", "Someone Like You", "Rumor Has It" te "Set the Fire to the Rain". Ovo izdanje na vrhu britanske top liste provelo je čak 23 tjedna, a iako Adele još od 2011. nije objavila nikakav novi materijal, i dalje osvaja svojim posljednjim izdanjem koje se samo u Velikoj Britaniji prodalo u 4,7 milijuna primjeraka.

Na drugom mjestu našao se popularni bend Take That s albumom 'Progress', koji se prodao u 2,3 milijuna primjeraka do sada. Treće mjesto je pripalo kanadskoj zvijezdi Michaelu Bubleu, čiji se blagdanski album 'Christmas' iz 2011. prodao u 2,2 milijuna primjeraka.

Četvrto mjesto zauzela je Emeli Sande s debitantskim albumom 'Our Version Of Events', koji je čak nadmašio i rekord legendarnih The Beatlesa, kada je riječ o tjednima koje je nečiji prvi album proveo na top 10 listi. Emeli se među prvih deset zadržala čak 63 tjedna, a album se prodao u 2,2 milijuna primjeraka od kada je objavljen 2013. godine.

Glazbeni talent Ed Sheeran iznenadio je svojim uspjehom, budući da su čak dva njegova albuma završila među top 10 najprodavanijih. Aktualni album 'X' dosad se prodao u više od 2,1 milijun primjeraka, a iznijedrio je hitove poput "Sing", "Thinking Out Loud" te "Blood stream".

U nastavku pogledajte popis deset najprodavanijih albuma desetljeća:
1. '21' - Adele
2. 'Progress' - Take That
3. 'Christmas' - Michael Buble
4. 'Our Version of Events' - Emeli Sande
5. 'X' - Ed Sheeran
6. '+' - Ed Sheeran
7. 'Loud' - Rihanna
8. 'Crazy Love' - Micahel Buble
9. 'In The Lonely Hour' - Sam Smith
10. 'Doo-Wops & Hoologans' - Bruno Mars

www.antenazagreb.hr