Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Heavy Entertainment Show


Bookmark

Data

Released Studeni 2016
Format Albumi
Vrsta Pop / Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop / Adult Alternative Pop/Rock / Dance-Rock
Dodano Četvrtak, 24 Kolovoz 2017
Žanr Pop-Rock
Length 39:57
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2016
Država Europa
Etiketa Columbia ‎/ Sony Music
Catalog Number 88985371032
Edition details objavljeno: 4.11.2016.; produkcija: Guy Chambers, Jonny Coffer, Richard Flack, Stuart Price, Steve Robson, Johnny McDaid i Gary Go; snimano: lipanj 2016.- lipanj 2017.
Tags Guy Chambers Robbie Williams Stuart Price Steve Robson Johnny McDaid Gary Go Richard Flack Jonny Coffer

Review

Robbie Williams u raljama života

Bez sumnje, odlazak iz Take Thata  prije 20-tak godina među najboljim je životnim odlukama Robbieja Williamsa. U stalnoj borbi sa sobom i svojim demonima, nije se uklapao u sliku finog dečka iz kvarta kak je ostatak benda njegovao Sada solo-igrač. dublje doživljava i proživljava život te sve to slaže na papir. Šteta što nema u njemu onog Cohenovskog tili Arsenovskog alenta za skladanje, ovako su mu dobri tekstovi prepušteni sreći u traganju za skladateljem, a ovom albumu se i nije pretjerano posrećilo; nema zaraznih ritmova koji su Robbieju potrebni da privuče pažnju i ponovo bude zabavljač kakav je bio.

Dakle, ovo je svakako album čiji ritam nije posebno pamtljiv, no as u rukavu su tekstovi koji, ako zaronite u njih, pamtit ćete ih cijeli život. U stvari, ovo je možda, tekstno, najosobniji Robbiejev album.

Njegova opjevana iskustva više nisu kratki  dojmovi proistekli iz nekog događaja  s kojima se trudi nositi, već iskustva o kojima je promislio i koja su ga usmjerila dalje kroz život. Nekadašnji zločesti dečko brit-scene preživio je svoje slabosti i iz njih naučio gledati život iz druge perspektive.

Kroz cijelu njegovu karijeru  i pjesme  možemo pratiti Robbiejevo sazrijevanje isvatko se može prepoznati u kojoj pjesmi.  U cjelokupnom dojmu, da izvučete maksimum iz njega, album treba gledati kroz naočale filozofije - “Heavy Entertainment Show” nije album za površnu zabavu, na njemu su važne riječi, a glazba ih tek prati. Teško će tko odoliti i pročitati razmišljanja i iskustva modernog oca (kao što je učinio i Jamiroquai na “Automatonu”), a Robbie je možda i najbolji primjer jer s njegovim stihovima vjerojatno bi se složili i dječji psiholozi. Pjesma  “ I love my life” posvećena je njegovoj kćerkici, pjevajući o Robbievoj želji da mu kći jednoga dana priđe i kaže: “I love my life”, a istovremeno je svjestan da je ne može zaštiti od svega što život donosi. Tekst pjesme naći ćete na kraju ovog teksta, a ako vas ne dirne - onda najvjerojatnije niste roditelj, pa sjetite ga se kada postanete.

No nije Robbie zaboravio ni sina, te je i njemu posvetio  nešto čvršću pjesmu, “Motherfucker”. Nije teško vidjeti da će dječak ovu pjesmu prilično dobro proučiti kada uđe u pubertet, a Robbie i supruga Ayda (“your mother is a nutter”) će se do tada potruditi da je mališan krivo ne shvati.  Za svaki slučaj, dio pjesme ga usmjerava: “I pray our weakness makes you strong, Well, strangers come and lovers leave, You can rest assured we’ll always be Your ever-loving family.” Na kraju, ostavljajući mu i zadatak u misiju “We all believe, that you’re gonna break the chain”.

Natrag na početak priče, pjesma “Bruce Lee” opisuje  život na onih koji budu u centru medijske pažnje i prežive. Za razumijevanje potrebno je tek površno znanje o estradi, a može biti i poučna mladima koji na nju ulaze. Tako ne znaju svi da se estrada iznajmljuje za privatne zabave onih koji si ih mogu platiti.

Na “Party Like a Russian” Robbie klaunovski opisuje doživljaj najvjerojatnije inspiriran zabavom u organizaciji ruskog oligarha Sardarova na kojoj je nastupao na svadbi oligarhove kćeri. Za bolje razumijevanje: Stolly, Bolly i Molly su alkoholna pića.

Po vlastitom priznanju, Robbieja je jedne noći obuzela panika jer se bližio datum izdavanja albuma, a mislio je da nema dovoljno materijala pa je poslao mail Edu Sheeranu moleći ga da mu pošalje koju pjesmu, ako ih ima viška. Dobio je prilično napaljeni tekst (čini se da Sheeran ne zna za drugo) kojem je dodao pripjev i dogovorio trenutačno popularnog Rufusa Weinwrighta da mu za to sklada glazbu. To je svakako pjesma u kojoj više vrijedi ta glazba jer su riječi… pa shvatli ste da nisam Sheeranova obožavateljica, osobito ne što se smisla njegovih pjesama tiče, no ovo je vjerojatno bio poslovno dobar pozez jer je Sheeran zadnje vrijeme tražena osoba na sceni.

Nakon rođenja djece i raskalašenih zabava, život završava smrći, tako je pjesma David’s Song posvećena Robbiejevom dugogodišnjem manageru i mentoru koji je umro od raka.

I nakon svega, Robbie Williams i dalje se igra, nastoji biti bolji, ili bar svoj, i zato ga volimo.

Dakle, vrijednost albuma poprilično je u njemu kao temi za filozofske večeri i rasprave, ali pustite Robbiejev glas da prati stihove i priča vam život kroz pjesme.


Tether your soul to me
I will never let go completely
One day your hands will be
Strong enough to hold me
I might not be there for all your battles
But you'll win them eventually
I'll pray that I'm giving you all that matters
So one day you'll say to me
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life
I am not my mistakes
And God knows I've made a few
I started to question the angels
And the answer they gave was you
I cannot promise there won't be sadness
I wish I could take it from you
But you'll find the courage to face the madness
And sing it because it's true
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life
Find the others
With hearts
Like yours
Run far, run free
I'm with you
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life
I am powerful
I am beautiful
I am free
I love my life
I am wonderful
I am magical
I am me
I love my life
And finally
I'm where I wanna be

Antonija Jelić

Hits 871
Swings Both Ways « Swings Both Ways Robbie Williams Albumi Kronologija The Christmas Present » The Christmas Present

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42