Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Plug In And Play

Bookmark

Data

Released Svibanj 2021
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Modern Electric Blues
Dodano Petak, 10 Rujan 2021
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2021
Država SAD
Etiketa South Blossom Records
Catalog Number -
Edition details objavljeno. 2.5.2021.; producent: Tom Hambridge; snimano: Sound Stage Studios Nashville i GCR, Buffalo
Tags Tommy Z South Blossom Records Tom Hambridge

Review

Album "Plug In And Play" objavio je početkom svibnja u vlastitoj režiji gitarist i pjevač Tommy Z, a radijsku promociju odrađuje Michelle Castiglia preko svoje MAC Radio Promo.

Tommy Z. je glazbenik kojeg već doista jako dobro znam i ovaj novi album samo je logičan slijed dosadašnjeg rada, ali naravno u uvjetima koje diktira ova boleština, koja nam nikako ne da počnemo živjeti normalno.

Jednako tako važno je i u ovoj priči ići otvorena srca i duše i pustiti da glazba učini svoje. Osobno, nisam uspio doći do treće pjesme a već je mojim tijelom tekla rijeka ugode i onih, nama koji slušamo albume, itekako poznatih osjećaja… I potom sve maske padaju i pojavljuje se onaj ja kojeg itekako dobro poznajem. Nema tu glume, ako je nešto dobro, onda je to dobro, atraktivno i točka.

Ovaj album u sebi nosi istinsko nadahnuće koje svako malo daje naslutiti o kakvom se glazbeniku radi. Iako će mnogi reći to smo sve već čuli, što je na neki način i točno, u svakoj od jedanaeset pjesama Tommy svojim inventivnim gitarističkim rukopisom inervira svaki djelić vašeg unutrašnjeg bića. Bilo bi sada dobro spomenuti i Greena, i Hendrixa, i Claptona i sve one druge gitariste bendova koji su obilježavali najbolje godine kada je u pitanju moderna glazba. A Tommy Z. svojim modernim pristupom itekako je donio osvježenje na trenutnu blues scenu.

Sin vijetnamskog veterana na ovom studijskom albumu donosi nam ugođaj kakvog bi svatko od nas htio povremeno čuti i uživati u svemu tome. Duboka osjećajnost, osjetljivost i spoznaja, te želja samog slušateljstva itekako doprinosi da ovaj album zvuči tako nadahnuto i, u krajnju ruku, efektno.

Tommy Z moderni je blues n' rock umjetnik i radijski voditelj iz Buffala, na sceni glazbenik, električni blues stilist i moderator, ali u studiju ne libi se komponirati apsolutno raznoliku glazbu. Iskusan je glazbenik i jednako dobro izvodi i tradicionalni i moderni električni blues, jazz i rock, on je umjetnik koji taj svoj blues osjećaj unosi u svu glazbu koju stvara, bez obzira na žanr.

Svi znamo kako je moderni blues itekako atraktivan i dojmljiv i kako snažno djeluje na cijelo biće slušatelja; Tommy to jako dobro zna i zato udara tamo gdje "najviše boli". Jasno je sve, nema se tu što objašnjavati, već samo poslušajte album nekoliko puta za redom osjetit ćete tu sjajnu nepredvidljivost i atraktivnost. Slobodno mogu napisati da nešto tako efektno, punokrvno i snažno vrijedi poslušati! Tim više što je na albumu radio i sjajni producent, trostruki dobitnik Grammyja Tom Hambridge.

Vjerujem da sam među prvima u Europi koji donosi informaciju o ovom nedvojbeno odličnom albumu. " Plug In And Play" bez ikakve sumnje je uzbudljiva, nova eklektična, električna blues/rock kolekcija. Sadrži gotovo sat vremena svježih pjesama gitara snimljenih u studijima nešvilskog Sound Stage Studios i GCR u Buffalu i bez imalo ustezanja mogu reći kako je Tommy objavio najbolji album do sada.

"Plug In And Play" je album za svaku prigodu i kao takav uvijek će za njega biti mjesta, kako u mojim uređajima, tako i u mojim budućim playlistama u emisiji Blues za vas.

Tommyjev najnoviji album vrlo lako će biti jedan od najboljih korijenskih rock 'n' blues albuma 2021.!

Mladen Loncar - Mike

Hits 856
Blizzard Of Blues « Blizzard Of Blues Tommy Z Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture