Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2018
Format Albumi
Vrsta Folk-rock
Dodano Ponedjeljak, 10 Rujan 2018
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2018
Država Velika Britanija
Etiketa Loose Music
Tags Treetop Flyers

Review

Treetop Flyers su folk rock bend iz Londona. Nisam pronašao baš previše podataka o njima osim da su osnovani 2009. 2011 su pobjedili na Glastonbury natjecanju za nove talente a 2013. objavljuju prvi album 'The Mountain Moves' na etiketi Loose. Sada je pred nama treći album nazvan po imenu benda. Lukavo. 

Prvim slušanjem nisam stekao dojam o prefiksu folk rock bend. Album sadrži deset pjesama i žanrovski ga je teško svrstati u nekakav poseban fah. Na prvu su me podsjetili na Fleet Foxes, ali temeljitijim slušanjem svašta vam padne napamet. Ima tu i soula i psihodelije no i već spomenutog folk momenta. 

Cijeli album lijepo je izbalansiran i stvara toplu melankoličnu sliku uz momente kada me podsjeti na neke izvođače s Motown Recordsa ali s nekim hippie začinom. Iz toga razloga je potpuno nevažno da ih svrstamo u nekakav koš. Vidi se da se bend dobro zabavlja i da stvara lijepe pjesme koje nemaju pretenciozan ton. 

Moj osobni favorit je "It's Hard To Understand" koja slušatelja odvede u neko sretnije vrijeme krajem 70-ih te prekrasna "I Knew I'd Find You" koju vrlo rado zavrtim još poneki put.

Šteta što odjavnu numeru "Door 14" nisu uobličili u cijelu pjesmu nego je samo ostalo kao outro, vjerujem da bi i ta bila potencijalni hit s ovoga izuzetno pozitivnog i nepretencioznog albuma koji pokazuje da su Treetop Flyers dobra škvadra koja uživa u dobroj session mjuzi.


Dejan Đukić

Hits 1038

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42