Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2008
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / Electronic
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr Electronic
Length 38:49
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Velika Britanija
Etiketa Warner
Tags

Review

 

Ono što je Mikea Skinnera (ime koje stoji iza The Streets) nekad izdvajalo iz mase ostalih repera je njegovo uvjerljivo portretiranje života, kako svojeg, tako i tuđih. Svojedobno je bio heroj londonskih ulica, no onda se dogodio The Hardest Way To Make An Easy Living, jadanje o tome koliko mu je teško biti zvijezda. No, tko uistinu želi slušati pjesme koje se bave temama poput gubljenja mobitela?
 
Nakon što se ostavio droge, Skinner je ponovno pronašao sebe, o tome govori četvrti album, prema njegovim najavama pretposljednji, Everything Is Borrowed. Sad zamislite kako vam zvuči kad bivša prostitutka postane časna sestra, bivši alkoholičar pronađe utjehu u jogi, nekadašnji gad i varalica počne čitati Paula Coelha i počne gledati dr. Phila. Malo umjetno i isforsirano, zar ne?
 
Skinner jedan dobar dio ovog albuma zvuči tako. On The Flip Of The Coin je tekstualna lakrdija jer Skinner pjeva o svome sinu, a da sina zapravo ni nema. The Way Of The Dodo zvuči kao da je izašao iz usta starlete koja ne zna drugi način kako privući pozornost pa se počela brinuti za globalnu ekološku krizu. Ornitološki pristup mogućem istrijebljenju čovjeka (Everybody do the Dodo!) je više komičan nego što bi mogao poslužiti kao stvarno ekološko upozorenje. Obračunavanje s religijom na Alleged Legends je izveden na način na koji bi ga izveli pubertetlije koje su se jedno jutro probudili i odlučili postati ateisti. Nakon što pošteno oblati Bibliju, Skinner zaključuje Do what you think"s right and you will feel alright / Cause when you"re bad you will feel sad.
 
Ipak, Skinneru se ponekad upale lampice i prestane s glupavim stihovima koji kao da su ispali iz knjige za samopomoć i zazvuči nevjerojatno iskreno. The Strongest Person I Know je posveta voljenoj osobi koja uspijeva izdržati sve nedaće koje joj Skinner pričinjava. Govoreći stihove neovisno o ritmu i pjevajući refren daleko od tonaliteta, The Streets zvuči toplije i intimnije nego ikad. Proučavanje smisla života bez pomoći artificijelnih savjeta može zazvučati i dobro. Uvodna Everything Is Borrowed ogoljeno govori I came to this world with nothing, and I’ll leave with nothing but love, i kad se to tako kaže, zvuči istinito. Posljednja na albumu i prvi singl The Escapist nježno i uvjerljivo govori o tome o čemu je zapravo cijeli ovaj album trebao govoriti: o Skinnerovom novopronađenom sebi.
 
Skinner na svom pretposljednjem albumu govori o rehabilitaciji sebe. Iako to ponekad izgleda kao stvarno iskustvo, dosta često upada u zamku obnovljenog celebrityja koji će svoja iskustva rado podijeliti s Oprah Winfrey. Možda je obnova i promišljanje o vlastitom smislu trebala potrajati dulje jer ovako djeluje samo napola dovršeno.
 
Ivan Glazer
Hits 1101
The Streets Albumi Kronologija Computers And Blues » Computers And Blues

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici