Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2007
Format Albumi
Vrsta Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop / Adult Contemporary / Blue-eyed soul
Dodano Utorak, 31 Prosinac 2019
Žanr Pop-Rock
Length 43:39
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2007
Država Europa
Etiketa simplyred.com / Aquarius Records
Catalog Number SRA003CD
Edition details objavljeno: 12.3.2007.; producenti: Mick Hucknall, Andy Wright, Mark Jaimes, Danny Saxon i Morten Schjolin; snimano: 2006. - 2007.
Tags Aquarius Records Andy Wright Simply Red simplyred.com Morten Schjolin Danny Saxon Mark Jaimes Mick Hucknall

Review

Mick Hucknal i Simply Red znaju da je njihove pjesme najljepše slušati u tople proljetne i ljetne dane pa tako nije nikakvo čudo da su posljednjih nekoliko studijskih albuma (uz iznimku Love And Russian Winter) izdali upravo oko ovih godišnjih doba. Od prokušanog recepta nisu odstupili niti ovoga puta pa je tako najnoviji studijski uradak Stay izdan prije svega nekoliko tjedana te je došao kao idealna podloga za ove predstojeće tople proljetne dane, a osobito za ljeto koje je pred nama.

Ukoliko ste kojim slučajem pohodili njihov koncert 5. kolovoza prošle godine u pulskoj Areni, onda ste mogli i prije nego su objavljene (s iznimkom tada aktualnog singla) čuti tri pjesme s albuma. Prvi singl, dinamičnu Oh! What a Girl, zatim laganu baladu Lady te Debris grupe Small Faces. Bio sam ugodno iznenađen, a ni ostatak posjetitelja nije skrivao svoje zadovoljstvo izvedenim pjesmama.

Kako sam oduvijek bio veliki fan Simply Reda tako je i moja objektivnost prema njihovim radovima i prema njihovim albumima minimalna. Budući da je njihova glazba melodiozna, zarazna, uhu ugodna, pozitivna čak i onda kada teme pjesama i nisu toliko lijepe i vesele (primjerice kada govore o ljubavnim jadima), njihove pjesme će vas uvijek razveseliti, u njima ćete gotovo uvijek moći naći utjehu ili neku riječ koja će vas ohrabriti.

Ono što možete znati i prije nego poslušate Stay jest da će te od njega moći očekivati sve ono zbog čega volite slušati Simply Red, sve ono što sam maločas gore naveo, a kada bi ga stavili u opreku s albumom Home (za kojeg ću teška srca reći da je sigurno najslabiji od svih koje su do sada snimili) onda možemo reći da nudi puno više.

Kao najbolji argumenti ovome albumu u prilog idu plesne Stay, Money TV,They Don"t Know, The World And You Tonight romantične te posljednja vrlo draga (ne postoji druga riječ koja bi ju dovoljno dobro opisala) Little Englander.

Posebnost ovog izdanja je to što je diskografska kuća Aquarius Records dobila ekskluzivnu licencu simplyred.com za objavljivanje albuma na području Slovenije, Srbije i Crne Gore (što je sa BiH stvarno ne znam pa me nemojte niti pitati) pa vas tako ne treba začuditi kompletan omot i knjižica na hrvatskom jeziku.

Dugo toplo ljeto je pred nama, a uz "Stay" sigurno će biti slađe. Tko zna, možda nekome zahvaljujući ovome albumu ostane u i ljepšem sjećanju. Uživajte!

Dragutin Andrić

Hits 44
Simplified « Simplified Simply Red Albumi Kronologija Blue Eyed Soul » Blue Eyed Soul

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42