Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Twilight Saga: New Moon


Bookmark

Data

Released Prosinac 2009
Format Albumi
Vrsta Soundtrack
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr Soundtrack
Length 57:40
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Chop Shop / Atlantic Records
Tags

Review

Twilight saga obara sve rekorde gledanosti. Tinejdžerke su prvim nastavkom tek tako pokorene, a drugi nastavak ih je uz sve to i zbunio. Kome u maštarijama pokloniti svoje djevičanstvo? Vampiru ili vukodlaku? Morbidni i nemuževni Robert Pattinson je u kratkom vremenu postao oličenje onog što muškarac treba postati, a sisanje krvi je desetak godina nakon Intervjua s vampirom ponovno u modi.
 
Pošto su tinejdžerice vjerna i prava publika, za ovu filmsku sagu nije presudan samo film. Kupovat će se tematske majice, donje rublje, lončići i zdjelice za psa, ali i soundtrack s pjesmama iz tog filma. Logično bi bilo pomisliti da će uz morbidnu tematiku nekako najbolje odgovarati nu metal no ovaj soundtrack šokira. Mislilo smo da ćemo naići na Evanescence, a tu nas čeka Thom Yorke.
 
Ovaj album je više kuriozitet zbog toliko indie snaga na okupu nego zbog kvalitete ponude. Oni najveći su zakazali i isporučili tek prosječne pjesme. U prvom redu najdosadnijih ističu se The Killers, Editors i Muse, najzvučnija imena koja su ponudila ili udžbenički primjer indieja koji smo čuli mali milijun puta ili remiks pjesme koja nije bila toliko dobra ni u originalnom obliku.
 
Najbolji su OK Go koji su začudno introvertirani u izvrsnoj Shooting The Moon. Osim njih dobro će sjesti i Lykke Li, Grizzly Bear, Bon Iver i neotkriveni dragulji Band of Skulls. Ugodni su na otvaranju i Death Cab For Cutie, a nije loš ni Thom Yorke iako se od njega očekivalo i više.
 
Okupljanje indie snaga na soundtracku hit filma je kvalitetnije na papiru nego zvukom. Kompilacija sveg lijepog što nekomercijalna glazba nudi je preprosječna da bi bila glazbeno bitna, no označava ono što je jasno već godinama: indie se probio, pobijedio i postao mainstream.
Hits 1037
Quentin Tarantino's Inglourious Basterds Soundtrack « Quentin Tarantino's Inglourious Basterds Soundtrack OST-Original Soundtrack Albumi Kronologija Shrek Forever After » Shrek Forever After

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42