Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Matter Fixed


Bookmark

Data

Released Rujan 2011
Format Albumi
Vrsta / Pop / Singer-songwriter / Dance-Pop
Dodano Subota, 01 Studeni 2014
Žanr Pop-Rock
Length 46:40
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2011
Država Europe
Etiketa Universal
Catalog Number 0602527761015
Edition details Objavljeno: 2.9.2011.; produkcija: Guy Chambers, Mattafix, Brian West, Vada Nobles, Paul O'Duffy, Kwame, Craigy Dodds i Naughtyboy
Tags Guy Chambers Mattafix Brian West Vada Nobles Paul O'Duffy Kwame Craigy Dodds Naughtyboy

Review

Mnogima ime Mattafix možda i ne zvuči baš poznato, ali vjerujem da svatko zna o kome se radi kada čuje hitove „Big City Life“, „To & Fro“ ili „Living Darfur“ koji su harali MTV-jem neko vrijeme i htjeli-ne-htjeli, svi smo ih zapamtili. Stoga će biti najjednostavnije da se izrazim ovako - Marlon Roudette je onaj upečatljivi vokal s nevjerojatnom sposobnošću transformacije glasa (do te mjere da se nekad zapitam jeli moguće da je to jedna te ista osoba). Nakon par godina vratio se, ali bez svoje druge polovice Preetesh Hirjia. Ovaj put čovjek je odlučio zakoračiti u solo vode i tako je nastao „Matter Fixed“. Marlonovi egzotični korijeni se mogu osjetiti u njegovoj glazbi i on to lijepo koristi eksperimentirajući sa različitim glazbenim stilovima i utjecajima. Također, zanimljiva činjenica vezana uz njega je da mu je pomajka legendarna Neneh Cherry, a otac Cameron McVey, britanski glazbeni producent, vezan uz imena kao što su Massive Attack, Portishead te, naravno, dotična supruga. Takvo okruženje je nesumnjivo velika prednost.

Nije se drastično odmaknuo od uobičajenog glazbenog izričaja, iako se razlika itekako osjeti. Zvuk Mattafixa bi se mogao opisati kao mješavina r`n`b-a, hip hopa, dancehalla, dok na ovom debiju prevladava više nekakva pop, sladunjava, intimnija atmosfera. Već i sami singl „New Age“ je nagovijestio što otprilike možemo očekivati od albuma. Počevši sa „Storyline“ koja otvara album već nam postaje jasno čega ćemo se naslušati. Uglavnom srcedrapateljskih tekstova prepunih „emocija“, ali pomalo ispraznih. Situaciju poboljšava „Brotherhood of the broken“ (zbog zvuka, ne tematike), simpatična „Riding home“ te „City like this“. Kada malo bolje razmislim, nevjerojatno je koliko ništa nije previše promijenjeno, ali Marlon u solo verziji ostavlja potpuno drugačiji dojam na slušatelja. Za moj ukus pomalo naporno, čak i depresivno, na trenutke pomislim i ne toliko loše, ali ubrzo se opet razočaram.

Ništa ne osporava činjenicu da se radi o talentu, jer ovaj simpatični momak ima „ono nešto“ što nažalost ostaje nedorečeno u moru jednoličnih, izlizanih stihova i zvukova. Zanimljiva ideja, kvalitetan vokal, ovo ostvarenje je vjerojatno to što je i on želio da bude i našlo je svoju publiku. Prepuno emocija, a nažalost nijedna nije doprla do mene.

Jasmina Šašić

Hits 1093
Marlon Roudette Albumi Kronologija Electric Soul » Electric Soul

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima