Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ladies & Gentlemen

Bookmark

Data

Released 1972
Format Video
Vrsta Rock
Dodano Srijeda, 31 Kolovoz 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2010
Edition details 1 DVD
Tags

Review

Kojekakva reizdanja su ovih dana očito sve više u modi i jasno je da taj tren neće zaobići ni, uz Beatlese najveći rock bend svih vremena, dugovječne i neponovljive Rolling Stonese. Makar su to već ljudi u godinama, oni rade punom parom di god stignu, takva aktivnost je impresivna kao i njihova cijela karijera.

Lijepo je imati u rukama DVD benda koji je sav svoj image i popularnost izgradio isključivo glazbom, jer ovi rock'n'roll „manekeni“ sigurno nisu igrali na kartu ljepote i fizičkog izgleda. No šalu na stranu pa da kažemo koju riječ o ovom koncertiću zbog kojeg smo ovdje. Radi se o showu iz daleke nam 1972. (1974. kratko prikazivan u kinima) pa možete vidjeti rock djedice u nešto mlađem izdanju. Šteta je što neki od njihovih velikih hitova nisu bili snimljeni još u ovo vrijeme, a baš bi se odlično uklopili u cijelu priču. Mjesto radnje je Teksas, a pratimo zbivanja sa četiri koncertne večeri.

Pohvalit ću audio i video produkciju, zvuk je odličan, naštiman i ujednačen taman onako kako treba, a iz slike su remasteringom izvukli najbolje što se moglo s obzirom na godinu proizvodnje.

No dosta o tim tehničkim podacima, bacimo se na ono zbog čega smo svi ovdje, bacimo se na rock'n'roll. Ako ste ikad pratili Stonese, onda biste mogli znati da su njihovi nastupi na turneji 1972. bili... ne fenomenalni, ne genijalni, nego senzacionalni. Znate na čemu ste čim ste u situaciji da čupate kosu s glave dok gledate izvedbe nekih od vječnih hitova mitskih naslova Brown Sugar ili Jumpin' Jack Flash. Da nebi sve bilo „poezija“ gospode Jaggera i Richardsa imamo priliku čuti i vidjeti 2 covera – Love in Vain Roberta Johnsona i Bye Bye Johnny Chucka Berrya. Fenomenalna izvedba Sweet Virginia sa usnom harmonikom na početku je jedan od jačih aduta. Da budem iskren, ovaj koncert pobudio je u meni ljubav prema nekim pjesmama koje prije nisam tako snažno doživljavao i vjerujem da će se slično dogoditi svakome tko pogleda koncert, tu prije svega mislim na Tumbling Dice i Happy. Ne želim vam kvariti doživljaj gledanja pa ću se ovdje zaustaviti po pitanju predstavljanja pjesama, bitno da sam bacio bubu u uho.

Odličan koncert, cirkus, show... nazovite ga kako hoćete, jer kad stonesi rokaju, onda zaista rokaju. Atmosfera nabijena energijom, pozitivom i rock impulsima iz jednog od najproduktivnijih razdoblja benda, može li čovjek poželjeti više?Krunoslav Knežević

Hits 718
The Rolling Stones Video Kronologija Stones in Exile » Stones in Exile

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42