Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2007
Format Kompilacije
Vrsta Blues rock / Hard rock / Rock and roll / Contemporary Pop/Rock / British Blues / British Invasion / British Psychedelia / Psychedelic/Garage
Dodano Nedjelja, 20 Studeni 2016
Žanr Rock
Length 2:27:09
Broj diskova 2
Edition date Studeni 2007
Država Europa
Etiketa Universal Music / Decca
Catalog Number 5303281
Edition details objavljeno: 12.11.2007.; producenti: Eric Easton, Andrew Loog Oldham, The Rolling Stones i Jimmy Miller; snimano: 1963. - 1971.
Tags Aquarius Records The Rolling Stones Jimmy Miller Andrew Loog Oldham Eric Easton

Review

Prije više od 32 godine diskografska kuća Decca objavilia je kompilacijski album Rolled Gold The Rolling Stonesa. To su učinili iz čiste zlobe, kako bi se barem na neki način osvetili Stonesima zbog prelaska u drugu izdavačku kuću. Eto, 12. studenog poznata izdavačka kuća Universal objavila je dvostruku kompilaciju Rolled Gold+: The Very Best The Rolling Stonesa.

Ovo godišnja kompilacija Rolled Gold+:The Very Best The Rolling Stonesa poboljšano je reizdanje nekadašnjeg dvostrukog albuma koji je sadržavao gotovo sve najbitnije pjesme rolača u to vrijeme. Upravo sam taj album prvi puta imao u rukama 1977. i bio sam vrlo sretan jer sam uspijevao biti u toku (kako se to kaže). Da, nekada nije baš bilo jednostavno doći do albuma, a mnogi poklonici rocka bili su sretni kada bi konačno, nakon višemjesečnog isčekivanja došli do svog primjerka. Danas je to gotovo ne shvatljivo, ali moram to istaknuti: ono prijašnje vrijeme imalo je puno više da tako kažem… čari… a materijali su se više cijenili. Dvostruki album Rolled Gold objavljen je 1975., kao "mala osveta" ostavljene diskografske kuće. Shodno tome, mora se priznati da su tada svoje mjesto na albumu našle najpoznatije kompozicije ovog velikog banda. Stonesi u to vrijeme nisu imali ama baš nikakvog instrumenta da bi se suprostavili tom projektu (pribjegli su onoj staroj: ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se!)

No, rolači danas zarađuju više nego ikada; rasprodane turneje, više nego odlična prodaja ama baš svih proizvoda iz njihove bogate ponude i što sve ne. The Rolling Stonesi su jednostavno institucija koja neće samo tako prestati s radom. Oni su naprosto prisiljeni stalno ići dalje i raditi kao da se ništa ne događa, kao da je za njih vrijeme stalo.

Ovogodišnja kompilacija Rolled Gold+:The Very Best, The Rolling Stonesa dobitna je kombinacija, prvenstveno za fanove, ali i za sve one koji vole rock glazbu. Sadržaj edicije je zaista impresivan i jednostavno Vas mora oduševiti.

Svi oni koji poznaju glazbeni opus Stonesa naučeni su na razna iznenađenja, a na ovoj kompilaciji toga nema i stoga se jednostavno treba prepustiti uživanju uz i više nego poznate i apsolutno legendarne pjesme The Rolling Stonesa.

Preporuka u stilu ako već dosad niste slušali rolače, vrijeme je da počnete (osobito mlađi naraštaji); ako ste njihov fan već ste zasigurno nabavili ovu ediciju, a ako slučajno tražite pravi rocerski album za novogodišnju proslavu, kompilacijski album Rolled Gold+:The Very Best legendarnih The Rolling Stonesbit će pravi izbor.

Mladen Lončar - Mike

Hits 3424
The Rolling Stones Kompilacije Kronologija Grrr! » Grrr!

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici