Recenzije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Antologija


Bookmark

Data

Released Lipanj 2020
Format Albumi
Vrsta New Wave / Soft rock / Alternative Pop/Rock / Contemporary Pop/Rock
Dodano Nedjelja, 07 Ožujak 2021
Žanr Pop-Rock
Length 4:30:00
Broj diskova 4
Edition date Lipanj 2020
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Catalog Number 4CD 6091997
Edition details objavljeno: 10.6.2020.
Tags Croatia Records Parni valjak

Review

Kako su kompilacijska izdanja dosta specifična za recenziranje, mahom jer se ne radi o novom materijalu već dobro poznatim uratcima nakupljenim kroz godine rada, takvim izdanjima recenzent pristupa iz perspektive kolekcionarskog primjerka te koliko je izdanje bogato materijalom.

"Antologija" Parnog Valjka upravo je primjer savšrenog takvog izdanja. Kompilacija je podijeljena na četiri dijela, odnosno 4 diska. Prvi "Baladerstvo" kako i sam naziv govori sadrži naupečatljive balade ovih legendarnih pionira rocka na domaćoj sceni. "Jesen u meni", "Dođi", "Pusti nek traje" samo su neke od njih.

Drugi dio, nazvan "Iskoraci" se pak bazira na pjesmama s kojima su Parnjaši tražili neke nove zvukove, ili kako bi smo rekli, ekspementirali na vlastitom zvuku. Pjesme kao što su "Istina", "Samo ti (Norma Belle), jasno pokazuju na što se ovdje ciljalo.

"Rockologija" je pak treći disk, koji također govori sam za sebe, 16 rock hitova kao što su "Ugasi me", "Zagreb ima isti pozivni" i ostali, osobno će meni učiniti svaku dugu vožnju ugodnijom.

Četvrti dio "Antologije" nosi naziv "Popistika", i ovdje se nalaze uratci nešto bliži pop zvuku. Primjera radi, to su "Uhvati ritam", "Sunčanom stranom" itd.

"Antologija" je must have kolekcionarsko izdanje, obogaćena mnogim rijetkim i arhivskim fotografijama te lijepo zapakirana u cijelinu te savršen primjer kako bi albumi ovakvog tipa trebali izgledati.

Dražen Plukavec

Hits 1245
Vrijeme « Vrijeme Parni Valjak Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma