Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Welcome Aboard The Midnight Train

Bookmark

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta
Dodano Četvrtak, 24 Ožujak 2022
Žanr Blues
Length 37:41
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Kanada
Etiketa Samostalno / Zeb Media
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 6.11.2021.
Tags Night Bluemers

Review

Iako je već veljača, a ovaj album - "Welcome Aboard The Midnight Train" objavljen je još početkom studenog prošle godine ili, ako želite točno, "street date" albuma bio je 6. studeni 2021.

Night Bluemers je bend koji je to učinio u vlastitoj režiji i uz svjetsku radijsku promociju Briana Slacka i njegove promotivne kuće Zeb Media!

Zapravo ovo je još samo jedan dokaz više kako je kanadska blues scena itekako velika i opaka. Night Bluemers je band koji nam dolazi iz Quebeca i to zapravo uopće nije bitno! Ono što je bitno da ova ekipa, ovaj band odlično praši blues i u to uopće ne treba sumnjati.

A priča zapravo ide ovako šestrorica blues glazbenika, veterana odlučili su ovim albumom jednostavno svima dati do znanja da i na njih još uvijek valja računati . Ovaj album, koji nam nudi 10 skladbi (tri covera i 7 originalnih, autorskih skladbi), svakako nam ukazuje da "dečki" još imaju što za ponuditi i dati svima nama, koji volimo ovaj glazbeni stil.

Band čine gitarist Christian Gamache, basist Jean Boudreau, bubnjar Jacques “Coco Livernoche”, multi-instrumentalist, pijanist Pierre Verville, te pjevač i gitarist Normand “Bill” Béliveau. Ova ekipa jako dobre zna čime barata i zahvaljujući svom iskustvu i kreativnošću snimili su album, koji zaslužuje pozornost svih onih, koji imalo kuže ovu spiku.

Stavimo na stranu i to da je album snimljen u ovom ludom vremenu fakat ove glupe i podmukle boleštine, jer radi se o doličnom bandu, koji nam je samo onako ispod pulta roknuo materijal, koji vrijedi ne samo poslušati, već slušati i pohraniti u svoje fonoteke.

Tu je uz band i Breen Leboeuf (Offenbach i April Wine) ovaj poznati basist i pjevač sjajno se ufurao u band sniajući back vokale a na albumu je i njegova pjesma "Day and Night". Tu je i uvijek dojmljiva Dawn Tyler Watson gošća na albumu koja je sjajno otpjevala "You Gotta Move" u duetu s Normandom.

Svu tu razdvojenost uvjetovanu ovom boleštinom nećete uopće osjetiti, jer u konačnici album zapravo sjajno zvuči i dokazuje da band itekako dobro može funkcionirati i na taj način.

Pred svima nama je konačni proizvod, rezultat, koji će sve poklonike dobre i kvalitetne glazbe ponajprije osvojiti svojom iskrenošću a potom i onim drugim vrlo važnim stvarima, koje albumu daju takvu slušljivost!

Album "Welcome Aboard The Midnight Train" Night Bluemersa donosi svježu perspektivu na suvremenu blues scenu i svakako je plod dugogodišnjeg iskustva i odgiranih puno "utakmica" ili bolje napisati odsviranih koncerata.

Ovim albumom ova ekipa svima daje do znanja ...o.k. mi smo veterani, ali još uvijek imamo što za pokazati i dati i evo, upravo to i rade ovim albumom.

Mladen Lončar - Mike

Hits 2863

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima