Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2009
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Ponedjeljak, 05 Rujan 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2009
Država Australija
Etiketa Parlaphone (EMI)/ Dallas Records
Edition details Datum izlaska: 2.1. 2009
Tags

Review

ako se to baš ne čini, Kylie Minogue i ne ide najbolje posljednjih godina. Nakon izvrsno prihvaćenih Light Years iz 2000. i Fever iz 2001. stvari su krenule nizbrdo. Body Language iz 2003. nije, osim u vidu megahita Slow, ostvario nikakav značajniji uspjeh. Nakon toga Kylie je pogodila teška bolest, iza nje dugoočekivani album X koji je na kraju i sama pjevačica proglasila podbačajem. Boombox kao album remikseva pokriva glazbeno područje od 2000. godine do danas, potvrđujući krizu princeze popa.

Kylie Minogue je oduvijek bila glazbena slatkica, mazni glas kao na heliju u kombinaciji s klupskim ritmovima je nerijetko osvajao top liste, a u privatnom životu Kylie se čuvala skandala imajući tako medije uvijek na svojoj strani. Pjesme koje su osvajale top liste ipak su često bile problem. Većinom su to bili pitki pjesmuljci za brzo zaboravljanje, no upravo su one koje to nisu bile učinile Kylie velikom. Sjetite se samo briljantnih trenutaka poput zanemarivane Confide In Me, ali i megahitova koji samo pokazuju princezinu iznimnu pop inteligenciju kao što su Slow, Can"t Get You Out Of My Head, In Your Eyes, Spining Around te On A Night Like This. Pošto je većina njih nastala nakon 2000. godine, na ovom albumu su se našle u novom ruhu. To ruho ih ipak ne prikazuje uvijek u onoliko dobrom svjetlu u kojem se nalaze u originalu.

Kylie Minogue

S Can"t Get You Out Of My Head to nije slučaj, prvi remiks na ovom albumu je umiksavanje s New Orderom u izvrsnoj verziji Can"t Get Blue Monday Out Of My Head. Drugu verziju solidno odrađuje Greg Kurstin naglašavajući beatove i dodajući određeni svemirski ugođaj. In My Arms u Death Metal Disco verziji odlično naglašava seksualnom energijom nabijen glas. The Chemical Brothers su formalno remiksirali Slow dok je Come Into My world (Fischerspoon mix) izvrsno produžena verzija za plesne podije za koje je original malo prekratak. Briljantan trash Your Disco Needs You je i dalje odličan u Casino Radio Mixu. I tu sve dobre točke ovog albuma prestaju.

Ostatak albuma su techno pražnjenja koja upropaštavaju u originalu dobre pjesme. Ponekad se bezidejno dodaju beatovi ne bi li se dobio samo dojam remiksa (Spinning Around) ili se ponekad gotovo u potpunosti uklanja pjesma, a sve se prepušta lošem radu beatmasteru (upropašteni Love At First Sight i Giving You Up). Ostatak pjesama postaje dosadan i repetitivan, gdje se samo ponavljaju određeni dijelovi teksta i određeni dijelovi beatova pa tako od šest do devet minuta (završnu Butterfly mogu izdržati samo najhrabriji). Većina remiksera je jako loše odradila svoj posao pokušavajući smjestiti Kylie na partyje gdje je bitan samo pulsirajući ritam i ništa drugo.

Kylie je ovim albumom razinu svoje uspješnosti samo spustila dolje. Većinom nezanimljive nove verzije samo tako uništavaju njenju karizmu i hitoidnost. Dok su Madonnini remiks albumi odraz nekih novih ideja i eksperimentiranje s novim idejama, Kyliein Boombox je rutinski odrađen posao, stvaranje albuma koji će možda svoju šansu naći na nekom techno partyju, dalje neće. Kylie je pod hitno potreban zaokret u karijeri, ozbiljniji tonovi, nešto u rangu Confide In Me, inače će prijevremena mirovina biti neminovna.

Hits 868
Kylie Minogue Albumi Kronologija Aphrodite » Aphrodite

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42