Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Dance-Rock
Dodano Ponedjeljak, 19 Rujan 2011
Žanr Dance-pop
Length 45:33
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2009
Država SAD
Etiketa Shattered world
Tags

Review

Originalni 45:33 nastao je u jesen 2006. na poticaj Nikea kao neprekinuta jogging kompozicija puna aluzija na Forrestovo trčanje radi trčanja kao takvog i Cageovu revolucionarnu skladbu 4'33''.

James Murphy iz LCD Soundsystema kasnije je skrušeno priznao kako uopće ne prakticira jogging čime je njegov doživljaj pravilnog disanja na duže rute zadobio potpuno autsajdersku dimenziju, ali to ga nije niti malo omelo da svoj uspješni 45:33 ponovno oživi u rukama iskusne ekipe prijatelja koji, po svoj prilici, također ne trče, ali zato znaju kako produljiti vijek trajanja albuma kojeg je naslijedio sada već autoritativni Sound Of Silver iz 2007.

45:33 Remixes rezultat je tog zabavnog posla koji je uvjetovao raspadanje stare cjeline, ali i sastavljanje nove, paradoksalno, mnogo prikladnije za širu publiku kojoj kratke forme sjedaju bolje od pedeset minuta eksperimenta iskoristivog jedino za svjetske careve psihologije propagande poput Nikea. Doduše, ni nova doza dekstroze nije radikalnije drugačija od originala, barem po ugođaju koji one maštovitije i dalje neumorno tjera na izgaženi Savski nasip.

Novu kvalitetu čine zato individualni pristupi svakoj sekvenci koji su toliko odmjereni u razlikama da čovjek stječe dojam kako su svi koji su stvarali 45:33 Remixes tijekom rada bili u neprestanom kontaktu budući da se krajnji rezultat uopće ne doima kao kompilacija (što u širem smislu je), nego kao jedan novi samostalni projekt.

Otežani disco-house pomaknut za koji beat, naglašen vokalnim linijama koji više od svega imitiraju instrumentalne dionice ili njihove moguće kontraste, suptilne transformacije iz jednog podžanra u drugi i nenametljiva progresija puna tihog pritiska kakav nam vjerojatno mogu sugerirati tek umovi u rangu Prinsa Thomasa – to je ta nova intenzivnija perspektiva koja je čitavu redefiniciju učinila smislenom i poželjnom. I ne znam kakva me je životna faza trenutno zapala, ali s početnim Runaway Remixom već sam zaboravila na većinu nebitnih stvari koje mi ometaju konstruktivne tokove misli. Drugim riječima, 45:33 Remixes možda formalno i gleda unatrag, ali prvenstveno ocrtava budućnost i nova Murphyeva izdanja, koja nas, pod uvjetom da ne izgube onaj temeljni korak, mogu samo nastaviti inspirirati.

Marina Vukman

 

Hits 602
Sound of Silver « Sound of Silver LCD Soundsystem Albumi Kronologija This Is Happening » This Is Happening

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42