Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2018
Format Albumi
Vrsta Folk Jazz / Jazz-Pop
Dodano Srijeda, 03 Travanj 2019
Žanr Jazz
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2018
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Tags Aquarius Records Bruno Krajcar

Review

Bruno Krajcar voli Istru i svoje korijene, ali prije svega voli život. Njegov posljednji studijski album ''Pozitiva'' nosi toplu ljudsku poruku i duboko je uronjen u svakodnevicu u kojoj Krajcar vidi ono čemu teži, svijet koji svoje ishodište ima u ljubavi.

Ovaj svestrani istarski glazbenik i multiinstrumentalist trudi se što jednostavnije oblikovati misao koja mora imati svrhu i značenje, ali nikako ne odustaje od jasnoće izričaja. Dok se, primjerice, u ''Zidarskom sonetu'' naziru tragovi istarske ljestvice, ''Prijatelju stari'', duet s Nenom Belanom, prava je festivalska skladba starog kova, ali tada se pojavljuje i nešto potpuno drugačije, ''Igračka vjetrova'' s Leom Deklevom, gdje uglazbljuje stihove velikog Tina Ujevića. Na albumu, uz već spomenute pjevače, gostuju Mila Elegović, Elvis Stanić, Dina Rizvić, Zvjezdan Ružić i mnogi drugi.

U popratnom tekstu na albumu Alfi Kabiljo Krajcara naziva vrhunskim skladateljem, kantautorom, tekstopiscem, aranžerom, pijanistom, organizatorom, gastro i vino znalcem i nadasve pravim ''zabavljačem''. Time se samo dokazuje da je Krajcar spoznao odredište svojih nadahnuća i iako je vjerojatno svjestan da glazbenici ne mijenjaju svijet, oni barem mogu probuditi duh. Ovaj album predstavlja zreli autorski projekt kojim se pokazuje raskoš Krajcarovog autorskog rukopisa.

Ivana Lulić

Hits 799
Israel « Israel Bruno Krajcar Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42