Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Time to Rob


Bookmark

Data

Released Prosinac 2018
Format Albumi
Vrsta Blues / Blues rock
Dodano Utorak, 11 Prosinac 2018
Žanr Rock
Length 40:00
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2018
Država Hrvatska
Etiketa Juda Records
Edition details Datum objave: 11. prosinca 2018.
Tags Juda Records Jeremiah's

Review

Pred nama je prvi album benda Jeremiah's, ''Time to Rob'', kojeg upravo danas objavljuje izdavačka kuća Juda Records. Ima vas još puno koji ih niste upoznali pa je ovaj tekst zapravo pamflet kojim vas pozivam da ih svakako poslušate: sada konačno imaju i službeni nastupni album. No još je bitnije da ih svakako čujete i vidite uživo, jer njihovi koncerti su istinski vulkan svekolike energije i vrlo iskrene glazbeno-osjetilne korespodencije.

Osobno, prije nego što sam Jeremiah's prvi put čuo uživo o njima nisam baš puno znao. A onda slijedi moj prvi susret s njima i s njihovom glazbom. Za prvi put bilo je to gotovo nevjerojatno glazbeno i osjećajno iskustvo, koji su izazvali izuzetno iznenađujući, produhovljeni i nevjerojatan... šok!

Da, to je jedina riječ koju sam mogao izvući i upotrijebiti. Šok – to je stanje koje nastupa iznenada i to je nepredvidljiva reakcija na nekoga ili na nešto, a ovdje se radi o najgoroj varijanti jer je kombinacija i spoj oba uzroka. Ludilo!

Ovaj mnogima ne baš previše poznat band iz Sv. Filip i Jakova svoju glazbenu priču postavio je tako da je se ne bi posramili čak ni mnogi strani bendovi. I da, pred njima je zasigurno blistava budućnost. Jeremiah's su glazbenici koji izvode svoju, autorsku glazbu. To je bend koji iznenađujuće efektno, znalački, s potpuno jasno razrađenom vizijom onoga što prezentiraju dolazi pred publiku koja voli ''dobru i kvalitetnu glazbu'' i želi se zabavljati, plesati i uživati. Jeremiah's tom svojom glazbenom pričom izuzetno dojmljivo zapljuskuju slušateljstvo. Oni ne samo da sviraju, oni tako direktno, iskreno i ni trunke namješteno i izvještačeno odašilju sa ovog albuma prvjenca ili pak ''stagea'' svoju glazbenu poruku. Ovi mladi ljudi svojom glazbenom pričom pobudit će, nadam se, golem interes kod svih onih koji naprosto i jednostavno vole, poštuju i slušaju dobru glazbu.

Njihov rad je potpuno nova priča i nova prezentacijska forma. Možda na prvu djeluju malo neobično, ali njihov pristup i glazbeni izričaj će svakako privući sve koji vole dobru glazbu, vole zabavu, vole dobru osmišljenu, originalnu svirku, koja osim nekih impresivnih obrada nosi izrazitu autorsku crtu. Njima jednostavno treba dati priliku!

Album je produkcijski podijeljen u dvije cjeline. Prvi dio donosi pet pjesama snimljenih u Dark Horse studiju u Nashvilleu. Preostale četiri pjesme snimljene su u filipjanskom kinu, u improviziranim uvjetima u kojima su producent i snimatelj Predrag Ćosić i članovi benda pregradama od drveta i pleksiglasa sami lovili zvuk. Nakon doista dugo vremena konačno su snimili i izdali svoj službeni studijski album i vjerujem da će im to itekako pomoći da se konačno imaju za što uhvatiti i ponuditi. Ovi mladi glazbenici duboko stoje iza onoga što rade, duboko su u svemu tome i svi žele ići dalje. Njihova razigranost, znalačka umješnost i velika radoznalost veliki su razlozi za njihovo neprestano istraživanje – pa gdje su krajnje granice? Čini mi se da konačnih limita jednostavno nema i onda... nema frke, idemo dalje, još jače i još dojmljivije, snažnije i beskompromisnije!

Mladen Lončar – Mike

Hits 1022

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42