Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Goodbye Alice in Wonderland

Bookmark

Data

Released Svi 2006
Format Albumi
Vrsta Pop / Pop rock / Folk-pop / Folk-rock
Dodano Utorak, 05 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 54:36
Edition date Svi 2006
Država SAD
Etiketa Atlantic/WEA / Dancing Bear
Edition details Producenti: Rob Cavallo, Jewel. Snimano u: El Dorado Studios, Burbank, California i Ocean Way Studios, Hollywood, California.
Tags

Review

Što ja to znam o Jewel? Pa i ne baš previše! Što me onda natjeralo i nagnalo da pišem recenziju za ovaj posljednji studijski album? E sad, osim same želje da istražim neotkriveno (ili barem dijelom neotkriveno) privukao me lijep stas i glas, melodiozne pjesme koje se postepeno otvaraju kao ruža i koje ostavljaju jednako lijep dojam. Međutim, to se sve odnosi na ono što sam do sada o Jewel znao i čuo. Što je onda s novim albumom? Pa, što se tiče najnovije izdanog albuma naslovljenog Goodbye Alice in Wonderland mogu reći da sam pogriješio u toliko što je ovaj album još kvalitetniji, melodiozniji i pitkiji od njezinih dosadašnjih radova koje sam imao prigode čuti.

Osim što nam, gledano onako površno, ovaj album donosi sve što možemo i očekivati od pjevačice njezinog kalibra, jer u ovim pjesmama možete pronaći vječne ljubavne teme, slomljena srca, nadu i glazbu koja suptilno miješa pop, rock i country... Goodbye Alice in Wonderland ipak nudi znatno više i to na jedan osobit način.

Album otvara lagana pop balada Again and Again koja je skinuta kao prvi singl s albuma. Riječ je o pravoj pjesmi u Jewel stilu sa predivnim ljubavnim tekstom koja se odmah lijepi za uši i srce. Druga pjesma Long Slow Slide i nije toliko dugačka kako sam naslov nagovještava, ali slow slide u potpunosti opisuje ugođaj ove lagane, folku orijentirane balade. Kad sam već počeo s baladama onda moram spomenuti meni najdražu skladbu s album Fragile Heart te, uzimajući trominutno trajanje ostalih skladbi, maratonsku Last Dance Rodeo koja je uz naslovnu Alice In Wonderland najdulja skladba s albuma.
 
Ono što ovaj album čini još emotivnijim jest i sam podatak da je Goodbye Alice in Wonderland jadan od najosobnijih albuma koji u mnogome otkriva osobnu stranu Jewel. Tako da kada već dođete do samog kraja albuma i poslušate posljednje Where You Are i 1000 Miles bit će te duboko utopljeni u emocijama i željet ćete nekoga nježno priviti uz sebe.
 

Dragutin Andrić
Hits 530

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42