Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2019
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Hard rock / Album Rock / British Metal / Christmas
Dodano Četvrtak, 27 Veljača 2020
Žanr Rock
Length 45:13
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2019
Država Europa
Etiketa Legacy
Catalog Number 88985460752
Edition details objavljeno: 18.10.2019.; producent: Mike Exeter
Tags Sony Legacy Mike Exeter Rob Halford

Review

Ovo nije prvi put da nam je metalsko božanstvo ponudilo set božićnih pjesama - učinio je to prije točno deset godina, na albumu "Halford III: Winter Songs". Međutim, "Celestial" se pojavljuje pod drugačijim transparentom, a "obitelj i prijatelji" znači da je Robov brat Nigel sjedio iza garamija, a njegov nećak Alex uzeo je bas, plod braka Halfordove sestre, Sue (ona ovdje barata zvonom) s Ianom Hillom (Judas Priest), a ostalu posadu čine Robovi prijatelji gitaristi: Robert Jones i Jon Blakey.

Njaveći problem ovog nazovimo ga "obiteljskog albuma" je poprilično zbunjen zvuk gitara - Jones i Blakey nisu Tipton i Downing (originalni gitaristi Judas Priesta) - također nisu ni Roy Z, koji inače praši gitaru u Halfordovom bandu, a prije toga stao je iza sjajnih solo albuma Brucea Dickinsona. Ali da dečki mogu svirati, nema sumnje. Problem je u tome što to rade na školski ili bolje rečeno učenički način do te mjere da zvuči kao loša kopija Judasa, ili kao da se služe knjižicom "Gitarijaška vježba, 4. dio: NWOBHM i power metal" obnavljajući ovu točku kolijevke mudrosti. A kad se ne pretvaraju da su gitaristi Priesta, oponašaju Briana Maya ("Joy To The World").

Srećom, prednost ovog albuma, osim što označava početak ovog razdoblja godine je to što nas Halford neće gledati iz hladnjaka, izloga šoping centara i dizala. Pa neće nauditi. A ako ga netko želi primijeniti u ovom izdanju, ili ga pak pokloniti kao božićni poklon, vjerojatno će boljeti puno manje od cijelog ovog blagdanskog albuma. Ipak, draži bi mi bio džemper ili topli par čarapa.

Dražen Plukavec

Hits 599
Halford IV: Made of Metal « Halford IV: Made of Metal Rob Halford Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma