Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2003
Format Video
Vrsta Pop / R&B / Soul
Dodano Četvrtak, 08 Rujan 2011
Žanr R&B
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2003
Država SAD
Etiketa Eagle Rock Entertainment Ldt.
Tags

Review

Pred Vama se, štovani posjetitelji glazbenog portala www.soundguardian.com, upravo nalazi DVD Marvin Gaye Live In Montreux 1980., tj. snimka nastupa sa 14. Montreux Jazz Festivala u švicarskom gradu Montreuxu 7. srpnja 1980. godine, jednog od ponajboljih soul pjevača uopće „one and only“ Marvina Gayea. Ovaj DVD izdala je izdavačka kuća Eagle Rock Entertainment Ldt.

Samo godinu kasnije, a večer uoči svog 45. rođendana, Marvina Gayea je ubio vlastiti otac. Ovaj legendarni soul pjevač tragično je završio svoj kratki život upravo kada su se očekivale neke značajne promjene, kako u profesionalnom tako i u privatnom životu.

Marvin Gaye rođen je kao Marvin Penz Gay 2. travnja 1939. u Washingtonu. Tragično je preminuo 1. travnja 1984. Marvin, kao jedan od najvećih glazbenika 20. stoljeća, vlasnik je nekih od najvećih glazbenih priznanja. Shodno tome, ova glazbena ikona posthumno je promovirana u Rock&Roll, Soul Train i Juke Box" Halls of Fame. Svojom glazbom i svojim sjajnim vokalom, Marvin Gaye jednako se snalazio u soul, r&b, funky i jazzy temama u što se možete vrlo lako uvjeriti preko njegove bogate diskografije.

Marvin Gaye Live In Montreux 1980. je superioran dokument kako to Marvin radi, kakav je showman i s kakvom lakoćom prezentacije nastupa kao pjevač i kao bubnjar. Zaista je impresivna njegova bubnjarska solo točka u kojoj se naprosto igra s glavnim bubnjarom Prestonom Mcraeom Wilcoxom, jednim od sedamnaest glazbenika koji prate Marvina tijekom nastupa. Svi glazbenici pratećeg banda dišu kao jedan, što se osobito zamjećuje u drugom dijelu nastupa koji započinje nesvakidašnjim funky uvodom u legendarnu pjesmu I Heard It Through The Grapevine, a završava u velikom finalu s What"s Going On.

Za one koji poznaju glazbeni opus Marvina Gayea, ovaj koncertni nastup zaista je prava poslastica, pogotovo stoga što je tehnički dotjeran do savršenstva. Cijeli projekt je specijalno remasteriran i produciran u izvrsnoj PCM stereo verziji te dodatno obrađen u Dolby Digital 5.1. surround i DTS 5.1. surround zvuku. Ovakve tehničke karakteristike ovom projektu daju posebnu draž, a čistoća slike i zvuka je apsolutno nevjerojatna.

PREPORUKA:
Kroz više od sat i pol vremena, svjedoci smo velike prezentacijske samouvjerenosti i snage legendarnog Marvina Gayea. Svi oni koji znaju o čemu se ovdje radi, neće dvojiti ni sekunde pa će se potruditi nabaviti DVD Marvin Gaye Live In Montreux 1980. Svi oni koji nisu dovoljno informirani, propustiti će snimku izvrsnog nastupa Marvina Gayea s 14. Montreux Jazz Festivala u švicarskom gradu Montreuxu, koji je održan 7. srpnja 1980. godine. Vi, štovani čitatelju, sigurno niste jedan od takvih!
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 2212

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiDamir Urban&4 uz gudački orkestar raspjevali Osijek


Crime + The City Solution i Joshua Murphy


Po metra crijeva uveselili Zadrane originalnim ča-metalom


Rambo Amadeus u Sax!-u


Asaf Avidan nastupio u Hrvatskom domu u Splitu


Tihomir Pop Asanović nastupio u Tvornici kulture


Jelusick band i Split se očito javno vole


Buža i Smrdljivi Martini - bendovi koji zaslužuju veću pozornost


Promocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari