Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Fali V
Žanr Rock
Država Hrvatska
Tags

Bookmark

Fali V 1997. su godine osnovali Robert Nappholz (klavijaturist, autor glazbe, producent) i Pavo Tonković (vokal, tekstopisac). Ubrzo im se priključuje gitarist Ante Prgin. Tijekom godina mijenjao se sastav grupe pa su kroz bend prošli i basist Marko Rukavina, bubnjar Borna Šercar i saksofonist Goran Navojec. Stalnim basistom grupe postaje Krunoslav Cvanciger, a bubnjarem Aurelio Tullio, koji i svira na albumu prvijencu Fali V, Visočije od koljena objavljenom 1999. Nakon Tullia bubnjeve je u bendu, pa i na njihovu drugom albumu, Blud, svirao Vlaho Brešković. Bubnjar Mario Tarle grupi se priključio 2005. godine, dopunivši sastav kojeg danas čine Ante Prgin, pjevač i gitarist, Krunoslav Cvanciger i Robert Nappholz. Pavo Tonković i dalje piše dio tekstova.

U svinju 1997. izlazi prvi radijski singl grupe, Što yes, yes, a u prosincu videospot za pjesmu Isusovo porođenje. Bend započinje koncertnu aktivnost. Sudjeluju na festivalu "Lagano, lagano 3" u rujnu 1998. god. Ubrzo nakon toga prvi put sviraju izvan granica domovine, u Sloveniji, u Termopolisu Čatež, kao gosti Ramba Amadeusa. Album Visočije od koljena snimaju u studiju “Fun House” krajem 1998. god., a objavljuju ga 1999. g. za Aquarius records. Album vrlo uspješno promoviraju nastupom u klubu Aquarius u svibnju 1999. god. te na brojnim drugim svirkama.

Za pjesmu Gledaš me, gledam te snimaju spot u režiji Zorana Peze, a krajem 1999. god. za pjesmu Ona zna videospot režira Nikola Ivanda. Uspješnu godinu zaokružuje nominacija za “Crnog Mačka” (za nagradu "Crni mačić", za najboljeg debitanta), na čijoj su dodjeli u Varaždinu i nastupili 2000. god. Treći singl s albuma bila je pjesma Sve je propalo, prepjev za koji je 2000. god. spot snimio Radislav Jovanov Gonzo. Godine 2001. Ante Prgin odlazi u vojsku i bend se privremeno raspada.

Fali V nastavljaju s radom 2003. god. i počinju rad na drugom albumu, Blud, koji snimaju u studiju “Debelji” i objavljuju 2005. za Aquarius records. Najavni singl albuma bila je pjesma Osmijeh, za koju su spot napravili Tonka Lujanac (režija) i Boris Goreta (animacija) i koja je odmah našla mjesto na top-listama. Spotove za drugi singl, Prevruće i treći, Tebe ne vidim, potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. U 2005. godini bend se vraća svirkama uživo te su nastupili na nekoliko mjesta u Zagrebu (Aquarius, Jabuka, Purgeraj, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog, knjižara Profil) te u Osijeku (UFO festival), Rijeci (Dva lava), Dubrovnik (klub Orlando), Šibenik (rock klub Tesla) . U lipnju 2005. nastupili su u Lyonu, Francuska, u sklopu godišnje nacionalne manifestacije "Fete de la musique". Godina 2006. počinje koncertom u Ksetu, nakon čega je bend ponovno svirao u Lyonu, Francuska. Tijekom proljeća 2006. svirali su u zagrebačkom Purgeraju, na festivalu MUF u Sisku te na festivalu UFO u Osijeku.


Izvor:
Aquarius Records

Albumi (1)
Songs (13)
# Song
Hits 3888

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma