Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2014
Format Albumi
Vrsta / Punk / Punk rock / Hardcore Punk
Dodano Petak, 06 Veljača 2015
Žanr Rock
Length 38:54
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2014
Država Hrvatska
Etiketa PDV
Catalog Number PDV002
Edition details Objavljeno: 20.12.2013.; produkcija: Edi Cukerić; snimano: Studio Partyzan
Tags Edi Cukerić PDV Records Fakofbolan

Review

Uz recentni album pulskih punkera Fakofbolan, pošiljka je sadržavala i "brošuru" s osnovnim informacijama o bendu i albumu. Dakle nakon albuma "Provincija uzvraća udarac" deset godina dugi "hiatus" je konačno prekinut albumom "..ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..." u izdanju PDV recordsa. Ono što zapinje za oko u ovom fino sročenom promo tekstu jest:

"Ono što vam ovom prilikom možemo najaviti je dosad najzreliji i najkvalitetnije isproducirani album Fakofbolana, uz briljantno sročenu i isporučenu punk liriku."

Da ne hvatam neznam kakve zalete prelazim odmah na stvar, ovaj album u nepunih četrdeset minuta trajanja kroz jedanaest pjesama donosi sve samo ne briljantno sročenu i isporučenu punk liriku. Jedina ujednačenost ovog izdanja je ona koja se odnosi na bezidejnost i forsiranje. Dakle, riječ je o trećerazrednoj kritici društva čiji ekvivalent je moguće naći u kritičkim ogledima čitatelja portala 24h pod egidom "Stegnite remen Vi, bando lopovska!".

Tako da epiteti poput "briljantna" nikako ne mogu doći u vezu s onim što nam isporučuje FOB na ovom albumu, daleko od toga da ja očekujem neznam kakve intelektualne oglede u lirici, ali ovakvo usiljeno, repetativno, ofucano ponavljanje floskula o stoci sitnog zuba, Remetincu ili konzumerizmu je zamorno, nemotivirajuće i u konačnici dosadno. Kada tome pridodamo konstantno inzistiranje na "sing-a-long" dionicama po principu i ćorava kokoš ubode zrno, čitava slika o albumu je jako jako loša.

Za briljantnu liriku vratite se u 2006. godinu do albuma "Kapitalizam mrzi me.." isto tako pulskih (nažalost više nepostojećih") punkera iz Frontalnog Udara, a za melodičnost i sing-a-long ne morate ići tako daleko u prošlost, tek do 2014.godine i "Svugdje je doma, al lijepo je najljepše" benda Mašinko.

Nisam sretan niti samozadovoljan kada moram pisati na ovakav način, ali ovo je jednostavno loš album ne tako lošeg benda koji je očito nakon 18 godina postojanja došao u fazu gdje se teško crpi inspiracija, a bez ideje je i dobar roštilj teško ispeći a kamo li album snimiti.

Mihael Pinter

Hits 2110

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma