Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2007
Format Albumi
Vrsta Metalcore / Prog-rock
Dodano Srijeda, 09 Studeni 2011
Žanr Progressive rock
Length 47:22
Broj diskova 1
Edition date 2007
Država SAD
Etiketa Equal Visi/Cargo Records / Trolik
Tags

Review

 

Sa ovim bendom sam se prvi put susrela kada je jedna njihova stvar sasvim slučajno zalutala na moj CD sa Mp3-cama obožavanog mi Bloodsimple-a. Bila je to stvar What Sound Does a Mastodon Make? Oduševila me već prvim slušanjem. I tako je počelo naše druženje.
 
The Fall of Troy je tročlani bend iz Mukiltea (Washington, USA), a čine ga Thomas Erak (glavni vokal, gitara), Andrew Forsman (bubnjevi) i Frank Black (bass, prateći vokal).
Njihova glazba može se opisati kao progresivni, experimetalni rock. Dosta podsjećaju na At The Drive In, ali to ne može nikako biti loše. Osim spomenutog benda, koji ih je inspirirao, njihov zvuk vuče svoje korijenje iz još nekoliko bendova, a to su: King Crimson, Yes, The Blood Brothers, ali također i The Beatles, Weezer i Aphex Twin.
 
U proljeće 2008. počinje njihova američka turneja na kojoj će nastupati zajedno sa Foxy Shazam, The Dear Hunter i Tera Melos-om.
 
2007., točnije 1. svibnja, izašao je njihov treći album pod nazivom Manipulator za izdavačku kuću Equal Vision Records. Za novi album sami članovi kažu da su htjeli svoj zvuk proširiti u svim glazbenim smjerovima i malo više se poigrati pop zvukom. Sviđa mi se veća povezanost djelova pjesama koja im prije nije bila vrlina, a i cijeli album zvuči zrelije i cjelovitije i nekako emotivnije. Doduše, album je napisan tijekom 2006. godine u vrijeme teškog razdoblja jednog od članova.
 
Na albumu također gostuje i Nouela Johnston iz benda Mon Frere (Seattle) koja je odsvirala klavijature na svim pjesmama, ali se također pojavljuje i kao prateći vokal.
 
Ono što me oduševilo kod ovog benda je baš to nepredvidljivo izokretanje sporijih i bržih djelova pjesama sa izmjenjivanjem derajućeg i laganijeg vokala uz snažno uplitanje gitare. Moram primjetiti da na ovom albumu te deračine, nažalost, ima nešto manje no to niti malo ne utječe na kvalitetu samog albuma. Omotnicu albuma je dizajnirao i ilustrirao Ward. Experimenti, experimenti...ja vam dajem 5.
 
Paola Perić
Hits 1752

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma