Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2011
Format Albumi
Vrsta Post-grunge
Dodano Srijeda, 07 Ožujak 2012
Žanr Pop-Rock
Length 43:43
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2011
Država SAD
Etiketa RCA
Catalog Number 88697-97062-2
Edition details Datum objave: 21.11.2011. Produkcija: Howard Benson. Snimano: srpanj - rujan 2011. Los Angeles, California
Tags

Review

Od finalista Američkog idola, Chris Daughtry uspio je postati treći po redu najuspješniji izvođač koji je proizašao iz tog showa. Sada, zajedno sa svojim bendom, iza sebe ima i treći po redu album koji nije ništa manje uspješan od prethodna dva. Što to fanovi toliko vole? Zasigurno to što, osim snažnog vokala, bend Daughtry ima i ljubavne tekstove upakirane u snažne zvuke rocka na kojima su radili i ostali poznati tekstopisci poput Chada Kroegera (Nickelback) Jasona Wadea (Lifehouse), Brada Arnolda (3 Doors Down) Roba Thomasa (Matchbox 20) i sličnih. Osim toga, Daughtry je, u ovom moru jednosezonskih (ako i toliko) hitova sa besmislenim tekstovima koji se vrte na svim mogućim radio postajama dok ljudima ne pozli, pravo osvježenje. Stoga, ni ne čudi što je njihov prvi album munjevito postao najbrže prodavan debi rock album u povijesti.

Iako je Chris Daughtry rekao kako je novi album drugačiji od prethodnih, ne bih se u potpunosti složila. Istina je da ima pomaka i nekih odstupanja, no mora se priznati da momci nisu nešto pretjerano odmakli od već dobro prokušane formule i poznate priče o ljubavi u početnoj, srednjoj i završnoj fazi koja je tako dobro upalila kod fanova.

Velika su iznenađenja pjesma Renegade koja otvara album i u kojoj će se zasigurno pronaći mnogi mladi pobunjenici koji bi rado pobjegli iz grada. Ne samo da odstupa od uobičajene teme pjesama ove rock skupine, već je ujedno i najžešća pjesma ovog albuma. Slijedi ju Crawling Back To You, svojevrsna ljubavna isprika koja je nešto blaža i melodioznija pa lakše ulazi u uho, Upravo taj „catchy“ efekt ima i Spaceship. Možda najveće iznenađenje na albumu je pjesma Gone Too Soon posvećena izgubljenom novorođenom djetetu. Osim što je tekst sam po sebi dovoljno dirljiv, Chrisov vokal daje mu na snazi i težini.

Vjerojatno najvažnije od ovog albuma su blagodati Chrisovog vokala koji je, bez sumnje, iskorišten u potpunosti. Snaga, britkost, emocije, apsolutno sve dolazi do izražaja što ovom albumu daje velik plus. Dokaz da Daughtry može i dalje od konstantnih žvakanja ljubavnih situacija, pomak je prema naprijed koji će im svakako donijeti još više fanova.

Silvija Kovačić

Hits 2267
Leave This Townc « Leave This Townc Daughtry Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima