Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Godina majmuna


Bookmark

Data

Released Listopad 2016
Format Albumi
Vrsta Punk / Punk rock / Hardcore Punk
Dodano Petak, 04 Studeni 2016
Žanr Rock
Length 16:53
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2016
Država Hrvatska
Etiketa Dirty Old Label / Dostava Zvuka / Moonlee Records
Catalog Number DIRTY.023CD / CD DZ 023 / HMRL0
Edition details objavljeno: 13.10.2016.; miksao i masterirao: Predrag Adamović; snimano: Armageddon Studio, Osijek
Tags Debeli Precjednik Moonlee Records Dirty Old Label Dostava Zvuka Predrag Adamović

Review

Iako su na sceni svega 6 godina, zagrebačkim punkerima Mašinku ovo nije prvi susret s inače rijetko zastupljenim konceptom split-albuma. 2011. su udružili snage sa zagrebačkim triom Fraktura Mozga i snimili album „Frakturko“, a sad, dvije godine nakon svojeg zadnjeg studijskog izdanja „Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše“, dolaze u paru s puno iskusnijim kolegama iz osječkog Debelog Precjednika.

Svaki od bendova je albumu dao po šest pjesama, a prednost na CDu su dobili ipak znatno popularniji Osječani, čiji je dio albuma nazvan „Godina Majmuna“. Oni ne gube ni sekunde u uvodnoj „Surrender Now“ te nam brzim punk riffovima i dinamičnim bubnjevima daju do znanja što nas čeka u 17 minuta koliko traje njihov „album“.

Najavni singl albuma i pjesma koja svojim imenom prva upada u oči na popisu, „Subotom Kićo, Nedjeljom Slabinac“ ponovno pokazuje sav talent bubnjara Siniše Rajkovića, ali i basista Igora Kovačevića. Također predstavlja i najbolje napisanu pjesmu na albumu, baveći se standardnom tematikom mamurluka iduće jutro („Zadnji put, rekao sam zadnji put, oba puta uzalud“).

Preostale dvije pjesme na engleskom, „Back To The Embryo“ i „Tomorrow Home“, su pomalo zaboravljive, a ostavljaju dojam da tekstovi pjesmi na engleskom osjetno zaostaju za „domaćim“. „Zbogom Svi“ je tribute pjevaču zagrebačkih punkera Mikrofonije, Antunu Krajinoviću „Tuni“, preminulom 2009. Zadnja pjesma na albumu je akustični remiks najavnog singla, koji bi se možda dobro uklopio kao „bonus“ pjesma na punom albumu, ali na kraćem Epu se čini kao lijen pokušaj popunjavanja broja pjesama.

Debeli Precjednik nije puno riskirao na svojoj polovini albuma, sve pjesme traju malo ispod tri minute, ravnopravno su raspodijeljene na engleske i domaće. Najbolji dijelovi albuma su dvije pjesme na hrvatskom, a da su ubacili još jednu na mjesto remiksa, „Godina Majmuna“ po kvaliteti ne bi puno zaostajala za onime što se nalazi na drugoj strani…

Janko Sladović

Sadržaj kompilacije

Majmun godine
Mašinko
Songs 6 Comments 0
5 out of 55 out of 55 out of 55 out of 55 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 04 Studeni 2016
Released 2016
Format Albumi
Vrsta Punk / Punk rock / Hardcore Punk
Length 22:23
Br. diskova 1
Etiketa Dirty Old Label / Dostava Zvuka / Moonlee Records
Žanr Rock
Price 0.00 HRK
Kat. br. DIRTY.023CD / CD DZ 023 / HMRL0

Hits 1000

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42