Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2008
Format Ostalo
Vrsta Melodic death metal
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Metal
Length 36:49
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Finska
Etiketa Fontana Universal / Aquarius Records
Tags

Review

 

U prošlosti, prvi album COB-a, Something Wild, potresao i protresao je kompletnu metalno muzičku zajednicu. Melodični death a-la power metal je bilo nešto novo i interesantno što se svidjelo mnogim metalcima odmah na prvu loptu. Albumi Hatebreeder i Follow The Reaper su također bili odlični ali su mnogi krivili bend i zamjerali im da su nalik jedan drugome te da COB recikliraju svoju muziku. Istini za volju, to bi čak i moglo biti istina jer mnoge njihove pjesme imaju slične elemente te nalikuju jedna na drugu.
 
Ali da se ostavimo povijesnog uvoda i posvetimo njihovom najnovijem uratku. Album Blooddrunk zamišljen da se izda u više verzija (ova moja je u paketu zajedno sa DVD-om) sa podosta dodataka, tako da je najbolje posjetiti njihovu oficijelnu stranicu. 
 
Ajmo sad malo o muzici. Kao što sam i rekao, puno je sličnosti i ovog najnovijeg albuma sa starim uratcima COB-a, ali ne vjerujem da vam se rezultat neće svidjeti. Zasebno gledano, ovo je jako kvalitetan album, ali kad ga usporedim sa ranijim albumima, jednostavno nije na njihovom nivou, a mislim da će se i fanovi složiti samnom. Frontman Alexi Laiho je jedna jako talentirana osoba koja je sposobna napisati odlične riffove i soloe, a to je pokazao i na Blooddrunku također. COB formula se iskoristila još jednom, pa ovaj album obiluje melodičnim gitarama, klavijaturama, ubitačnim riffovima i izvanrednim soloima te naravno, karakterističnim vokalom Alexija Laiha...
 
Album otvara sa pjesmom Hellhounds On My Trail u klasičnoj COB maniri. Malo mi se manje sviđaju dionice klavijatura u toj pjesmi, malo su dosadne i čak bi se usudio reći beskorisne, a s druge strane solo i gitaristički riffovi su odlični. Druga stvar na albumu je istoimena, Blooddrunk koja pak počinje sa odličnim introm na klavijaturama kojeg prati odličan gitaristički riff. Slijedeća stvar je Lobodomy gdje se brzina još više povećava, a riffovi, bubnjanje i sve skupa vas jednostavno tjera na headbanganje bez kontrole. Na sličnom tragu je uglavnom i ostatak pjesama dok je Banned From Heaven ipak malo umjerenija i sporija. Zadnja pjesma na albumu, Roadkill Morning je najagresivnija, najbrža i najviše kickass pjesma na albumu po mom mišljenju - spalit će vas do kraja!!! Kreće brzo bez ikakvog introa i grize do same kosti. 
 
Iako mislim da je album kvalitetno napravljen, i nakon nekoliko viđenih live koncerata postao sam i sam ljubitelj njihove muzike, ipak se ne mogu oteti dojmu da su COB sa ovim albumom još uvijek malo nedorečeni i da bi morali poraditi na svojem stilu i idejama...
 
Ivan Šunić - Camaro
Hits 572

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42