Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2009
Format Albumi
Vrsta Doom metal / Melodic death metal
Dodano Ponedjeljak, 19 Rujan 2011
Žanr Metal
Length 1:06:01
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Finska
Etiketa Spinefarm Records / Universal Music
Tags

Review

 

Ovi melodic death metal Finci su ove godine, točnije 22. rujna, izdali album s obradama pod nazivom Skeletons in the Closet. Većina pjesama se već mogla čuti na njihovim prijašnjim radovima dok su samo četiri pjesme novije široj publici. Ovo im je također prvo izdanje nakon albuma Blooddrunk iz 2007.
 
Prva obrada i pjesma koja otvara album je Lookin' Out My Backdoor (u originalu Creedence Clearwater Revival) urađena 2008. godine. Od ove pjesme su uspjeli napraviti heavy metal verziju, kojom se kako i sami tvrde, ponose. Mora se priznati da pjesma ima svojih draži jer su se potrudili uklopiti i zvuk bendža koji pridonosi jedinstvenosti njihovog metal zvuka na ovoj skladbi. Jedan od razloga zašto su odabrali ovu pjesmu za obradu je i to što je dio filma Big Lebowski.
 
Nastavljaju sa Pat Benatar i njezinom pjesmom Hell Is For Children. Naslov im pjesme stvarno odgovara, a zvuk su dotjerali u svom stilu sa heavy metal riffovima. Nezaobilazni Ramonesi se nalaze kao treća stavka sa pjesmom Somebody Put Something In My Drink. Obrada ima istu privlačnost kao i original uz nešto malo žešći vokal. Children of Bodom imaju i svoju „smiješnu“ stranu koju pokazuju u obradama poput ove.
 
Mass Hypnosis su uradili 1998. za Sepulturin tribute album. Ovu pjesmu nisu morali puno prilagođavati sebi jer se ipak bave istim žanrom. Ipak bih rekla da COB imaju neki mračniji pogled na ovu pjesmu, ako je to moguće. Inače, skupili su pjesme iz različitih žanrova, pa čak i one koje možda nisu „kul“ za metal frikove poput COB-a da rade. No ipak su po nečemu posebne, kako to kažu, ili su im idoli ili su jednostavno morali obraditi te pjesme. Tu se još nalazi Don't Stop at the Top (The Scorpions) koja je jedna od najupečatljivih obrada, Silent Scream (Slayer) i She Is Beautiful (Andrew W.K.) jedna od pjesama sa najviše pop melodije iako se radi o metal izvedbi.
 
Jedna od onih iznenađujućih obrada je Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In) u originalnom potpisu Kennyja Rogersa. Naravno, ova pjesma je dovedena do granica prepoznatljivosti i u biti ovo je ono što je važno kod obrada. Odraditi nešto drugačije od originala, a ne samo prepjevati.
 
Kolekcija se nastavlja vraćanjem na heavy metal put sa Bed Of Nails (Alice Cooper), Hellion (W.A.S.P.) koji započinje zvukom otvaranja limenke piva te Aces High (Iron Maiden) koju su uradili za jedan od njihovih tribute albuma.
 
Tu su još Rebel Yell Billyja Idola, No Commands u potpisu benda Stone, Antisocial Anthraxa (tj. originalno Trust), Talk Dirty To Me (Poison), War Inside My Head (Suicidal Tendencies) te možda njihova najkontroverznija obrada – Ooops... I Did It Again (Britney Spears) koju čine zanimljivom na svoj način. Ženski vokal ipak dodaje malo onog pop prizvuka. Album završavaju King Diamondom i pjesmom Waiting koja se na ovom izdanju nalazi kao skrivena pjesma.
 
Sve u svemu, dosta ovih pjesama su uradili iz zabave ili kao posljedica pijanih noći. Ostatak albuma su uradili za razne tribute albume drugih bendova. No, većina fanova će rado imati njihove obrade na jednom službenom albumu kao što je Skeletons in the Closet. Svoj stil su provodili kroz cijeli uradak i baš one nekarakteristične pjesma za COB najbolje zvuče.
 
Prošli mjesec su završili sa svojom turnejom i u dogledno vrijeme nemaju predviđeno bilo kakve aktivnosti osim koncentriranja i pisanja novog materijala. Ipak, do izdavanja novog albuma, vrijedi poslušati i Skeletons in the Closet.
 
Dijana Druškić
Hits 564
Children of Bodom Albumi Kronologija Relentless Reckless Forever » Relentless Reckless Forever

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42