Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2020
Format Albumi
Vrsta Roots rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Petak, 20 Studeni 2020
Žanr Pop-Rock
Length 43:56
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2020
Država Europa
Etiketa Nonesuch Records ‎/ Dancing Bear
Catalog Number 075597919905
Edition details objavljeno: 2.10.2020.; producent: Joachim Cooder; snimano: siječanj - ožujak 2019. Wireland (Chatsworth, CA) i Zegema Beach (Santa Monica, CA)
Tags Nonesuch Joachim Cooder

Review

Na svom debitantskom albumu za Nonesuch Records, instrumentalist i kantautor Joachim Cooder (za one koji nisu upućeni, sin poznatog Rya Coodera) odlučio se za možemo reći zanimljiv pristup materijalu. Cooder je odlučio iskoristiti stare pjesme praoca country glazbe Uncle Davea Macona kao početnu točku, igrajući se s već napisanim tekstovima i dorađujući melodije po svom ukusu, prvenstveno kako bi se uklopile u neke instrumente s kojima je ovdje odlučio raditi, npr. električna mbira, vrsta afričkog klavira.

Cooder je ogolio, i ponovno izgradio Maconove pjesme te ih snimio sa svojim bendom i specijalnim gostima kao što su sam Ry Cooder, Rayna Gellert, Juliette Commagere, Sam Gendel, Amir Yaghmai i još poneki kpji su svojim opusom doprinijeli novoj toplini i ruhu starih, pomalo zaboravljenih pjesama.

Cooder je svoju zainteresiranost za ovaj projekt objasnio na način kako je još kao dječak znao čuti oca dok svira banjo i melodije koje su mu bile potpuno strane, no jedna mu je posebno zapela za uho. Radilo se o "Midnight Bluesu", nakon čega se počeo strastveno zanimati za opus Unce Dave Macona. Godinama kasnije, kao odrasli čovjek odlučio je tu dječačku zaljubljenost pretvoriti u ovaj projekt, u namjeri da album ne zvuči kao cover album, u čemu je definitivno uspio. Pjesme iako su, možemo reći prehistorijske, savršeno se pronalaze u danađnjem vremenu, zahvaljujući Cooderovoj sposobnosti da na osnovnim temeljima izgradi moderne nebodere, a opet zadrži rustikalnu osnovicu.

"Over The Road I'm Bound" je jako zanimljiv album, voljeli ovu vrstu glazbe, ili ne, definitivno materijal kojeg se isplati preslušati ukoliko se smatrate velikim glazboljupcem.

Dražen Plukavec

Hits 495

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma