Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Dead Set On Living

Bookmark

Data

Released Travanj 2012
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Post-hardcore
Dodano Četvrtak, 19 Veljača 2015
Žanr Metal
Length 38:50
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2012
Država Europa
Etiketa Hassle Records
Catalog Number HOFF144CDA
Edition details Objavljeno: 16.4.2012.; produkcija: Eric Ratz i Kenny Luong; snimano: Vespa Studios, Rexdale, ON i Jukasa Studios, Ohsweken, ON, listopad - studeni 2011.
Tags Cancer Bats Eric Ratz Kenny Luong Hassle Records

Review

Kanadski metalcore kraljevi Cancer Bats uhvatili su pažnju glazbenih medija s drugim albumom, Hail Destroyer, a kad su na kraj trećeg albuma – Bears, Mayors, Scraps and Bones – stavili obradu Sabotagea Beastie Boysa, udarili su u mainstream. Ipak, nisu se iskomercijalizirali, i ostali su vjerni muljevitom stonerskom zvuku u kombinaciji sa hardocore punkom. Bend u kojem su tri od četiri člana straight edge dostavlja zvuk koji je krcat čistim bijesom i adrenalinom, znaju biti ozbiljni kad treba, ali se ne doživljavaju ozbiljno. Upravo taj manjak ego tripanja čini Cancer Bats jednim od najboljih bendova koje danas možete provjeriti, a Dead Set On Living je, kako bi se po klišeju glazbene recenzije reklo, proizvod benda koji je sazrio i sada točno znaju kako žele zvučati.

Album otvara režajuća R.A.T.S. na kojoj gostuje gitarist Sacrificea Rob Urbinati, i čitav album nosi atmosferu postognutu sa ovom početnom trakom. To je amalgam metala i hardcorea u kojem se čuje nasljeđe Pantere i Black Sabbatha (Cancer Bats imaju set njihovih obrada kojeg sviraju pod imenom Bat Sabbath), ali i Rollins Benda iz njihove najbolje faze ranih devedesetih.

Bricks and Mortar samo nastavlja u duhu iznerviranosti čitavim svijetom, što kulminira na traci Breathing Armageddon, krasnoj pjesmi koja slavi zasluženu propast moderne civilizacije. Naslovni singl, Dead Set on Living, himna je čitavog albuma, na Bastards se pojavljuje frontman Coal Chambera i DevilDrivera - Dez Fafara i odrađuje svoje najbolje sotonističko grgljanje, a New World Alliance zatvara ovu kolekciju mizantropije i ostavlja skoro pa osjećaj nadanja u bolje sutra, pod uvjetom da se eliminira sve što je danas na planeti pogrešno.

Dead Set on Living traje malo manje od 40 minuta, ali svaki trenutak zvuči moćno i podebljano do maksimuma, tako da jedino što želite je još Cancer Batsa.

Vuk Oreb

Hits 1424

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma