Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2011
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Petak, 24 Veljača 2012
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2011
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Catalog Number CD 403-11
Edition details Datum objave: 30.11.2011. Produkcija: Darko Juranović D`Knock, Tihomir Preradović i Nina Badrić. Snimano: 2010. - 2011.
Tags

Review

Ja za ljubav neću moliti, Nek ti bude kao meni, Dodiri od stakla, Čarobno jutro i Takvi kao ti samo su neki od hitova kojima je Nina Badrić obilježila svoju karijeru. Njeno ime jedno je od poznatijih na hrvatskoj glazbenoj sceni, a uz koje se veže kvalitetna glazba i niz suradnji. Snažan vokal, istančan glazbeni ukus te sposobnost pisanja kvalitetnih tekstova doveli su Ninu do titule jedne od najvećih hrvatskih glazbenica današnjice.

Nakon pauze u trajanju od četiri godine dočekali smo i Ninin osmi album za koji ona, kako kaže, vjeruje da je najposebniji u njenoj karijeri jer je upravo njime željela poslati određene pozitivne poruke. Na albumu Nebo sa Ninom su radili neki stari, ali i novi suradnici. Ante Gelo u ulozi instrumentalista i koautora, Baby Dooks, Massimo, Antonija Šola, Nikša Bratoš, i producent Denyken samo su neka imena. Nina se ponovno držala dobro poznatog zvuka popa, r'n'b-ja i soula te emotivnih tekstova koji joj tako dobro pristaju. Ili sam barem tako mislila dok nisam došla do četvrte pjesme.

Pomalo plesnog karaktera pjesma Neopisivo, u kojoj imamo priliku čuti i britansku rap zvijezdu Blacka Twanga, odličan je uvod u album. Ne samo da brzo „uđe u uho“, već i predstavlja Ninu u punom sjaju. Ta se glazbena atmosfera održala kroz odlične preostale dvije pjesme, a onda na scenu stupa Nebo i donosi nešto sasvim novo. Ipak, ne sjeda mi ni nakon trećeg slušanja. Nježan uvod je divan, no snažno forsiranje vokala u refrenu i na kraju pjesme je, po mom mišljenju, sasvim nepotrebno i  neugodno uhu. Nebo je dokaz da je Nina na ovom albumu eksperimentirala i u svoje pjesme uvela neku duhovnost i pomalo religioznu tematiku što se može čuti i u pjesmi Dat će nam Bog. Uz sve to u preostalim se pjesmama javlja i nota rocka, a ja imam dojam da je sama Nina u svemu tome nekako izgubljena.

Pjesma Moje oči pune ljubavi nekako mi vraća onaj dobar početni dojam i pruža odmor uhu od snažnog zvuka i vokala čime cijelu stvar drži nekako na okupu. Uz bok joj stoji i Ninina nježna i snažna posveta opusu Toše Proeskog u baladi Znam te ja.

Iako sam dosta očekivala od dueta s Massimom u pjesmi Prospi riječi, moram priznati da sam se pomalo razočarala. Iako je tekst lijepo napisan, interpretacija me se nije dojmila. Naime, Ninin snažan vokal „pojeo“ je Massimov pomalo nježan i umirujuć.

Njena želja da pošalje pozitivne poruke možda ju je odvela u krivom smjeru, jer pjesme kao što su Nebo i Pokazat ću ti kako da se vratiš po mom su mišljenju promašaj. Tu je i pjesma Mama koja zatvara album i nema veze s njim. 
 
Je li u pitanju previše eksperimentiranja i želja da se odmakne od dobrih starih obrazaca ili nešto drugo, ne znam. Ipak, njen glazbeni status dozvoljava joj sve. Ovo nije loše, no svakako sam mišljenja da je Nina mogla i puno, puno bolje.

Silvija Kovačić

Hits 2010

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma