Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
New Amerykah Part One (4th World War)


Bookmark

Data

Released Veljača 2008
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / Funk / Soul / Electronic
Dodano Nedjelja, 06 Studeni 2011
Žanr Hip-Hop
Length 58:52
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država SAD
Etiketa Universal / Aquarius Records
Tags

Review

Ovaj album, neobično dobrog naslova, muči jedan problem. Običan je, ali je djelo jedne od talentiranijih žena u hip-hopu i sličnim derivatima gdje nastupaju talentirane žene sa velikim frizurama.

Iako su kolege kritičari, gotovo jednoglasno, dali albumu epitet skoro-pa remek djela, osobno tu ne čujem ništa ludo i ništa divlje te ništa od onog halo efekta koji tjera stvari na repeat te druge ljude na čuđenje kad vide na Last.FM da ste neku stvar poslušali pedeset puta u dva dana jer kao pravi glazbeni kužeri, na svom sviraču glazbe sa torrenta imate scrobbler plug-in instaliran.
 
Ovaj disk je prvi dio možebitne trilogije jada američkog društva poslije napada na World Trade Center te siromaštva i svega ostalog što muči modernu afroamerikanku. Vrlo ambiciozno, ali i vrlo realno jer glazba je mračna, bitovi još mračniji jer su ih kuhali Madlib iliti Mind Altering Demented Lessons In Beats (hvala Madlibu na broju znakova) te 9thWonder koji je radio sa Jiggom i Destiny`s Child dok su još bile u kompletu. Ima tu još producenata jer kud bi došao hip-hop album da je beatmaker samo jedan?
 
Također, beatovi su van bling-bling šablona pa je album kod zlih jezika dobio pridjev rap Radioheada ili da budem u l33t modu: r_ap rAdio/hEad. A zapravo je solidan album sa kojim ljudi neće znati što bi; da li da ga drže na polici i poštuju ili da ga slušaju? Jer nije za svačije uši. A za svačije uši niti nije rađen.
 
Antonio Hadrović
Hits 1513
Erykah Badu Albumi Kronologija New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) » New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma