Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2018
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Roots rock / Southern rock / Alt-Country / American Trad Rock / Boogie Rock
Dodano Ponedjeljak, 24 Rujan 2018
Žanr Rock
Length 53:38
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2018
Država SAD
Etiketa 3 Legged Records
Tags Blackberry Smoke

Review

"Find a Light" je šesto studijsko izdanje rockera iz Atlante koji su raspadom nikad prežaljenih The Black Crowesa i više nego zasluženo zauzeli upražnjeno mjesto i iskrenim i predanim radom neće ostaviti ravnodušnim niti jednog ljubitelja i kvalitetne južnjačke glazbe.
Priča koju Blackberry Smoke priča je iskrena, neopterećena komercijalnim zahtjevima modernog glazbenog show bussinesa i zato ih jako cijenim. Biti toliko istrajan, uporan, no uz ljubav prema onome što radiš mogu samo najveći bandovi. 
Kažu da je za band najvažniji treći album, tada se vidi dali band ostaje ili nestaje no kod BS to nije slučaj.
Autorski potencijal Charlieja Starra je odavno poznat možda nama zagriženijim poznavateljima opusa BS ali čovjek jednostavno zna i voli pisati sjajne pjesme.
Često povlačim paralelu s The Black Crowesima koji su mnogo poznatije ime ali BS su skromni i vjerujem da su dočekali svoju priliku kod fanova u cijelom svijetu. Bandovi obično posustanu nakon par albuma ali ne i BS. Oni se razvijaju , rade i poput starog vina su sve bolji i bolji.
Album otvara "Flash and Bone". Boogie galopirajuća recimo intro stvar i kao takva kada poslušate cijeli album najbolje i paše za otvaranje albuma.
Nakon nje slijedi  meni najdraža pjesma 2018 godine koju sam toliko puta odvrnuo da se i mp3 plejer zaglavio, "Run away from it all". Odsvirana iz Open G štima donosi prekrasne tonove kakvi se mogu dobiti  samo hvatovima u open G -ju.
Nakon toga se redaju "The Crooked Kind" "Medicate my Mind" nešto mirnija "I've Got This Song" koja vas vodi ravno u srce američkog juga.
Posebno bih izdvojio pjesmu "I'll Keep Ramblin'" koja je takva tarapana da skoro nešto slično nisam čuo. Kao da zamiješate Lynyrd Skynard, Allman Brotherse, ZZ Top i na sve to nakalemite gospel zbor. Rezultat je više nego dobar, jedna od najboljih pjesama za slušanje u autu koje sam ikada čuo. Samo na najjače odfrljit.
Album zatvara isto tako nestvarna melankolična "Mother Mountain".
Blackberry Smoke su prije svega sjajan svirački potkovan band. Umijeće glavnog pisca i skladatelja Charlieja Starra da piše i producira pjesme koje zvuče moderno a tako staro i obojeno notama koje kao da ste već negdje čuli a ne možete se sjetiti gdje. Produkcija albuma "Find a light" je zasebna tema i vrhunac je onoga što se danas može napraviti kada je u pitanju band koji gaji tradiciju starih majstora gitarskog rock and rolla. Sve je vrlo vješto izbalansirano, popunjeno momentima koji nisu nametljivi a daju jednu sveukupno odličnu zvučnu sliku. Band zajednički potpisuje produkciju.
Ukoliko iole volite gitaristički rock, stari rock iz 70tih, Blackberry Smoke je definitvno band za vas. Mene su kupili još davno a sa svakim novim albumom još i više potvrđuju moj izbor.
 
Dejan Đukić
Hits 1199

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42