Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2011
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Hard rock
Dodano Četvrtak, 01 Prosinac 2011
Žanr Rock
Length 51:18
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2011
Država EU
Etiketa Frontiers Records
Catalog Number 518
Edition details Datum objave: 23.9.2011. (EU) 27.9.2011. (SAD). Produkcija: Bob Marlette. Snimano: Veljača - Svibanj 2011. Precision Mastering Studio, Los Angeles
Tags

Review

Sebastian Bach objavio je drugi samostalni studijski album (ukupno četvrti), nazvan Kicking & Screaming. Album uistinu vrišti i udara! Naslovna pjesma na najbolji način otvara album, zanimljivi rif i udarci bas bubnja, kratko i tad eksplozija nazvana Kicking and Screaming.

Ovaj neumorni kanađanin je svoje zvjezdane dane proživio od 1998. – 1996. kad je predvodio tad ultra popularni Skid Row. Svima onima koji Sebastiana i danas poimaju kao vođu Skid Rowa slušajući ovaj album mogu lako zaključiti kako je ovo logički nastavak onoga što bi Skid Row radili da su ostali u 'originalnoj postovi'?!. Od 1996. do danas Sebstian Bach nije prestajao s raznoraznim aktivnostima, dakako najviše se baveći punokrvnom rok glazbom. Nastupa je u Brodwayu, vodio televizijske emisije, sudjelovao u reality showovima, pojavljivao se u raznim TV emisijama i filmovima, svako malo gostovao na koncertima Axlove verzije G N' Ra, (na Chinese democracy je pripomogao svojim glasom u pjesmi »Sorry«), sudjelovao u raznoraznim glazbenim projektima, pjevao gdje može i ne može. Nakon razlaza sa Skid Rowom nije prestao bavite s glazbom, već je 1998. godine objavio je Bring 'Em Bach Alive! koji je sadržavao i tri nove studijske pjesme. Objavio je jedan album s obradama (Bach 2: Basics, 2001.) i onda 2007. godine objavljuje prvi u potpunosti 'autorski' studijski album Pali anđeo. To je odličan album koji je pokazao kako Sebastian Bach ostao dosljedan samom sebi i svojoj glazbi. Nakon četiri godine podario je svijetu Nogetanje i vrištanje (slobodan prijevod), koji je za pola koplja bolji od Palog anđela...

Na Kicking & Screaming, Bach je nastavio suradnju s Bobby Jarzombekom (koji je lupao bubnjeve i na Angel Down), Kao gitarist i bas gitarist pojavljuje se Nick Sterling, momak star 21 godinu, koji iz sebe već ima zavidnu karijeru. Nick je svoj prvi veći nastup odradio sa svojih 10 godine na dočeku Nove godine, zajedno sa Alice Cooperom. Dosad je svirao i grupama poput G N' R, Aerosmith, Cheap Trickom, Cinderellaom, gitarističkim herojima kao što su Steve Vai, Joe Satriani.,, Sterlin inače ima snimljena tri samostalna albuma.

Kicking & Screaming je producira renomirani Bob Marlette (producirao albume Tracy Chapman, Black Sabbath, Marilyn Manson, Quiet Riot, Alice Cooper, Airbourne…), koji je uspio Bachovu energiju kontrolirati i spakirati u jedan od najboljih albuma u ovoj još trljajućoj 2011. godini.

Početna pjesma »Kicking & Screaming« predskazuje svu energiju koje ima obilato na albumu. Ovo je pjesma koja se 'zavoli' na prvo slušanje, međutim ni nakon brojnih slušanja ne prestaje biti atraktivna, već zahtjeva opetovano slušanje. Ovaj trominutni uradak spada među najbolje što je Bach kreirao (uključujući i razdoblje Skid Rowa). Druga po redu 'nogeta' »My Own Worst Enemy«, standard koji kao da se nadovezuje na Slave to the Grind. Slijedi  »Tunnelvision« pjesma u kojoj se osjeti nešto drugačije, nekakav nekarakteristični upliv koji nije karakterističan za ovaj album. To je rezultat gostovanja gitarista John 5 (koji je sviruckao u 2wo (1996.–1998.), David Lee Roth (1998.–2003.), Marilyn Manson (1998.–2004.), Loser (2005.–2006.), Rob Zombie (2005.–danas).

»Dance On Your Grave« kao i »One Good Reason« su, uz naslovnu pjesmu, najenergičnije pjesme na albumu. Pjesme koje u svakom trenutku popravljaju raspoloženje. »As Long As I Got The Music«, zanimljivi je pjesmuljak koji opisuje 'ovisnost' o glazbi: »Ništa me ne zabrinjava, dok imam glazbu«. Caught In A Dream« dinamična pjesma, s zanimljivom bas dionicom i intrigantnim tekstom. Na albumu se nalaze tri balade: »I' Alive«, »Dream Forever« i » Wishin«. Prve dvije su moćne balade koje pjevaju o egzistencijalnim propitivanjima, dok »Wishin« (koja je ujedno i posljednja pjesma na albumu) nije glazbeno moćna, ali i tekstualno prelazi u patetiku. Predzadnja pjesma  »Lost In The Light« jednostavno je pre obična i nedorečena. Ovaj album zasluživao bi najviše ocjene da je sadržavao samo prvih jedanaest pjesama. Ipak, album je, kako piše u uvodu, jedan od najboljih albuma izdanih u 2011. godini. 

Kicking & Screaming je album kojeg najbolje opisuje njegov naslov. Sebastian Bach sakupio je vrhunsku ekipu i snimio vrlo dobar album. Nije pravio nikakve kompromise s trenutno popularnim glazbenim pravcima, ali nije ni ostao u devedesetima. Bach jednostavno prati samog sebe, ne izdajući samog sebe, već čvrsto napredujući po liniji zacrtanoj krajem osamdesetih. Ovaj album bi trebalo poslušati uživo, jer Sebastian Bach je jedan od najzanimljivijih vokala u suvremenom hard rocku. Na njegovim live izvedbama to je još izrazitije nego li na studijskim snimkama. Umjesto pozdrava - Kick and Scream!

Bruno Ćurko

Hits 1961

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma