Premijere

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Riječki Band Callahan sastavljen je od iskusne skupine riječkih glazbenika Ljube Silića (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Rolanda Freiseisa (ex Urban&4) i Siniše Šumonje (Idejni nemiri). S radom su započeli 2013. godine, a nakon pauze nastavljaju objavljivati autorske uratke što je rezultiralo novim singlom 'Mi sanjamo' te ostalim pjesmama koje će se uskoro naći i na studijskom albumu.

Za Dallas Records objavljene odlične 'Gdje i kada' i 'Vrijeme je da se krene', pokazale su veliki potencijal benda čiji je izričaj poseban i pamtljiv. Sve se čuje kroz odličnu svirku koja pokazuje iskustvo, ali i veliku ljubav prema onome što rade, a vokal Rolanda Freisesa nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Muzika je to koja je već na prvo slušanje izrazito cool, a iako su se lako mogli u tome izgubiti i raditi muziku za sebe, bend je skladao pjesme u kojima se svatko može naći, vrlo radiofonične skladbe s kojima se možemo poistovjetiti i s njima živjeti. Upravo to slučaj je s 'Mi sanjamo', pjesmom koja se lako zavlači pod kožu i predstavlja vrh rocka u našim krajevima. Ekipa benda kaže da stvaraju „Callahan glazbu“ čime potvrđuju da su svoji i izvan očekivanja i traženja okoline, ali srećom, to „baš njihovo“ jednostavno je... jako dobro! Sigurno bi i Prljavi Harry, pravičan i beskompromisan čuvar reda po kojem se bend nazvao, rado poslušao 'Mi sanjamo'.

Povodom objave, basist Ljubo Silić osvrnuo se na bend i pjesmu riječima: „Band Callahan nastaje mojim dolaskom u kostur banda koji su činili Roli i Pap. Pjesme su nastale puno ranije i svojevrsni su cjelokupni opus Rolija kao autora. Mojim dolaskom kreće se novim smjerom aranžmana, produkcije, ali i kreativnom izvođenja pjesama. 'Mi sanjamo' jedna je od pjesama koja je evoluirala od sentiša do ove sadašnje verzije. Ova verzija, sadašnja, nastala je kao rezultat improvizacije i igranja na probi... I dan danas bend opstaje zbog te kreativnosti i improvizacije. U današnji vremenima sveopće digitalizacije čuvati duh nekih prošlih vremena kada se sviralo i improviziralo je blagodat. Da li će to neko prepoznati i slušati, super. Stari smo, ali naša interpretacija je mlada i zanimljiva. I za kraj: Ko razumije shvatit će!?“

Novi singl autorski potpisuje vokalist i gitarist Roland Freiseis, produkciju i aranžman potpisuju zajednički, a Matej Zec pjesmu je miksao i snimao u studiju GIS, Kastav.

Ivica Brusić Brujo iz Foto-video studija BRUJO spot je snimio, režirao i montirao te je ujedno i potpisnik novih bendovskih fotografija.

Za kraj citiramo Ljubu Silića koji je rekao: „Stari smo, ali naša interpretacija je mlada i zanimljiva.“ Pa provjerite Band Callahan, i krenite s 'Mi sanjamo'!

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski