Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

EETB 1Croatia Records nakon dugo vremena objavila je studijski uradak ''Sumpor'' banda EETB (Edie East Trance Blues), koji je po sudu našeg Mikea Lončara ipak donio neke novine na domaćoj blues sceni. Naime, u nešto više od 30' čujemo nevjerojatnu glazbenu preobrazbu od glazbe Gustafa do opakog, jako žestokog country bluesa.

Između ostalog, u njegovoj odličnoj recenziji albuma stoji: "Edi East Trance Blues vodi Edi Maružin (vokal, cigarbox, električna i akustična gitara) a uz njega tu su i Čedomir Mošnja (bubanj, udaraljke), Predrag Ljuna (el. gitara, usna harmonika, vokal), Danijel Paulović (bas), Davor Milovan (bas), Edi Cukerić (udaraljke, produkcija, theremin - izvorno poznat kao etherphone ili termenvox, što je, naime, elektronički glazbeni instrument kontroliran bez fizičkog kontakta od strane izvođača, a ime je dobio po zapadnjačkom imenu svog sovjetskog izumitelja Léona Theremina, koji je 1928. patentirao ovaj uređaj). Svoj doprinos ovom albumu dali su i Bernarda Ravnić (vokal) i Ang Maružin (el. gitara). Na kraju, kod nas u Prigorju rekli bi: a kaj tu ima?

Ima, ima tu odlične svirke, ima tu odličnog bluesa, koji je sada dobio taj svoj novi "štih". Zahvaljujući upravo tom iskrenom pristupu Edija Maružina, koji se nije htio odreći svog svakodnevnog govora, već je samo sve pretopio u tekstove, koje je potom uglazbio ili je to učinio obrnuto doista ne znam jer u taj dio priče nisam siguran. Ali u ono što sam potpuno siguran su sljedeće činjenice:

- album "Sumpor" donosi nove reference na domaću blues scenu
- nije važno što sav tekst ne kužimo na prvu jer ali "mjuza", taj boogie, r&b i blues otjerat će vas na plesni podij
- u nešto više od 30 minuta čujemo nevjerojatnu glazbenu preobrazbu od glazbe Gustafa do opakog, jako žestokog country-bluesa
- uz Edija je i dalje njegova ekipa (ritam sekcija), pa tako npr. s Čedomirom Mošnjom svira već punih 37 godina, ekipi se pridružio i Predrag Ljuna iz Labina... i da, dečki doista sjajno zvuče."

Ovaj izvrstan album će stići na adrese imena i prezimena: Dubravko Vuković, Ivan Franjković, Damir Petrc, Paolo Miljanović, Zoran Rudic. Čestitamo!