doorsaliveNakon prošlogodišnjeg odličnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture nam MH Concerts ponovo dovode najbolji svjetski The Doors tribute band, The Doors Alive iz Velike Britanije. Ovoga puta The Doors show obilježava rođendan Jima Morrisona koji bi da je živ 8. prosinca ove godine napunio 75. godina.

Koncert će se održati u petak 7. prosinca u zagrebačkom klubu Boogaloo. Naši dobitnici jedne karte su: Josip Bukvić, Lucija Jurić, Mario Violić i Ivana Požgajčić! Čestitamo!

James Douglas Morrison ime je koje je zauvijek ugravirano u povijest rocka ali i poezije 20. stoljeća. Ekscentrični ljepotan, "bog rocka", "kralj guštera", a zapravo mladi sramežljivi student teatrologije i kinematografije na sveučilištu UCLA, koji je često bio smatran čudakom zbog introvertiranosti i interesa za misticizam i ezoteriju, pokazivao je svojom biografijom i poetikom dualističku tendenciju svojega duha; s jedne strane plah i sramežljiv, a s druge strane, radikalni buntovnik, Dioniz koji svojom karizmom i poetikom ima moć razuzdanog boga u ekstazi koji je na pozornici ulazio u trans do te mjere da je to 9. prosinca 1967. na koncertu u New Haven Areni u Conecticutu bio prvi glazbenik na svijetu kojeg je policija uhapsila na pozornici.