Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

donna-summer

Događaji:
1980. Donna Summer je postala prva akvizicija Davida Geffena u njegovoj diskografskoj kući Geffen Records.

1965. Engleski Uxbridge Blues Festival je ugostio neke od najvećih rock grupa togh doba, poput The Who, Spencer Davis Group i John Mayall’s Bluesbreakers, a nastupili su i Solomon Burke, Mariane Faithfull i The Birds s Ronnijem Woodom.
1965. ‘I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)’ muškog vokalnog sastava The Four Tops zasjeo je na vrh američke ljestvice singlova. Pjesma je uvrštena na 415. mjesto Rolling Stoneove liste najboljih pjesama svih vremena.
1971. ‘I Feel the Earth Move/It’s Too Late’ Carole King zasjeo je na vrh američke ljestvice singlova. Obje pjesme su skinute s njenog hit-albuma ‘Tapestry’.
1987. Guns’n’Roses su u londonskom Marquee klubu održali svoj debitantski nastup u Velikoj Britaniji.

Rođeni:
1948. Nicholas Rodney ‘Nick’ Drake, britanski kantautor. Za života je snimio samo tri albuma te bio razmjerno nepoznat kao glazbenik, no idućih desetljeća je dosegao mnogo veću popularnost. Danas je najcjenjeniji njegov posljednji album, 'Pink Moon' iz 1972. godine. Drake je patio od depresije te je naposljetku preminuo od posljedica predoziranja antidepresivima kao 26-godišnjak.
1950. Ann Dustin Wilson, američka glazbenica, najpoznatija kao pjevačica grupe Heart.
1962. Paula Julie Abdul, kanadsko-američka pjevačica, koreografkinja, plesačica i TV lice. Bila je cheerleaderica i tražena koreografkinja prije glazbenih uspjeha kasnih 80-ih i ranih 90-ih. U tom razdoblju je imala čak šest singlova na američkom broju jedan. Posljednjih godina bila je članicom žirija poznatih glazbenih i plesnih talent showova.
1983. Macklemore, rođen kao Ben Haggerty, američki glazbenik, najpoznatiji po suradnji s Ryanom Lewisom u hitovima ‘Thrift Shop’ i ‘Can’t Hold Us’.

Preminuli:
2013. Ottis Dewey ‘Slim’ Whitman, Jr. (r. 1923.), američki glazbenik, poznat po svom country izričaju, jodlanju i falsetu u rasponu od tri oktave. Neki od njegovih najvećih hitova su bili ‘Rose Marie’, ‘Indian Love Call’ i ‘Secret Love’. 50-ih je bio na turnejama s Elvisom Presleyjem, a kao velikog uzora navodili su ga Paul McCartney, George Harrison i Michael Jackson.