Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Elvis-Presley-Concert-June

1977. Elvis Presley je u Market Square Areni u Indianapolisu održao svoj posljednji nastup u životu. Preminuo je dva mjeseca kasnije.

1965. The Byrds su bili na američkom broju jedan s ‘Mr. Tambourine Man’, obradom Boba Dylana. Samo je Roger McGuinn od svih članova grupe zaista svirao na snimci pjesme.

1971. ‘Tarkus’, drugi album Emerson, Lake & Palmer, zasjeo je na vrh britanske ljestvice. Radilo se o nasljedniku debija grupe ‘Emerson, Lake & Palmer’ i prethodniku live albuma ‘Pictures at an Exhibition’, interpretaciji klasičnog djela Musorgskog.
1974. Cher se razvela od Sonnyja Bona nakon deset godina braka, a četiri dana kasnije udala se za Grega Allmana, člana The Allman Brothers Band.
1993. Gabrielle se našla na vrhu britanske ljestvice singlova s ‘Dreams’, a na ljestvici albuma na prvo mjesto je stigao ‘Emergency on Planet Earth’ Jamiroquai.

2008. Magazin Total Guitar je proglasio ‘You Shook Me All Night Long’ u izvedbi Celine Dion (u originalu AC/DC) najgorom obradom ikada. Najboljom obradom je proglašena ‘All Along the Watchtower’ Jimija Hendrixa (originalno Bob Dylan), drugom najboljom ‘Twist and Shout’ The Beatles (Top Notes, The Isley Brothers), a trećom ‘Live and Let Die’ Guns’n’Roses (Wings).

Rođeni

1909. Colonel Thomas Andrew ‘Tom’ Parker, poznat kao Colonel Tom Parker, a rođen kao Andreas Cornelis van Kuijk, nizozemsko-američki agent, menadžer Elvisa Presleyja od 1956. godine do Elvisove smrti.
1955. Michael Geoffrey ‘Mick’ Jones, britanski glazbenik i producent, najpoznatiji kao gitarist, back vokal i tekstopisac grupe The Clash od 1976. do 1983. godine. Nakon toga je oformio Big Audio Dynamite, a kasnije je, među ostalim, svirao u Carbon/Silicon i Gorillaz. Producirao je prva dva albuma The Libertines, ‘Up the Bracket’ i ‘The Libertines’. Inauguriran je u Rock and Roll Hall of Fame s The Clash 2003. godine.

mick-jones

Mick Jones

1956. Christopher Joseph ‘Chris’ Isaak, američki glazbenik i glumac. Najpoznatiji je po hitu ‘Wicked Game’ iz 1989., a njegove pjesme su se pojavile u filmovima ‘Wild at Heart’, ‘Blue Velvet’ i ‘Eyes Wide Shut’.

{youtube}5D3Nl1GZzuw{/youtbe}