Na današnji dan
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Elvis-Presley-Concert-June

1977. Elvis Presley je u Market Square Areni u Indianapolisu održao svoj posljednji nastup u životu. Preminuo je dva mjeseca kasnije.

Događaji

1943. Georgie Fame, britanski pjevač i klavijaturist. Imao je singlove na britanskom broju 1, 1965. godine "Yeh Yeh", a 1968. "The Ballad Of Bonnie And Clyde".

1961. američka pjevačica i glumica Terri Nunn, članica novovalnog benda Berlin. Sa grupom je 1986. postigla singl na američkom i britanskom broju 1, "Take My Breath Away". Pjesma je bila soundtrack za film Top Gun iz 1986. godine.

1965. The Byrds su bili na američkom broju jedan s ‘Mr. Tambourine Man’, obradom Boba Dylana. Samo je Roger McGuinn od svih članova grupe zaista svirao na snimci pjesme.

1971. ‘Tarkus’, drugi album Emerson, Lake & Palmer, zasjeo je na vrh britanske ljestvice. Radilo se o nasljedniku debija grupe ‘Emerson, Lake & Palmer’ i prethodniku live albuma ‘Pictures at an Exhibition’, interpretaciji klasičnog djela Musorgskog.
1974. Cher se razvela od Sonnyja Bona nakon deset godina braka, a četiri dana kasnije udala se za Grega Allmana, člana The Allman Brothers Band.

1982. američka pjevačica i One Hit Wonder, Charlene, se našla na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "I've Never Been To Me".

1988. Bros su bili na 1. mjestu britanske ljestvice singlova sa "I Owe You Nothing". To je bio jedini broj 1 za boy bend koji su činili blizanci Luke & Matt Goss i Craig Logan.
1993. Gabrielle se našla na vrhu britanske ljestvice singlova s ‘Dreams’, a na ljestvici albuma na prvo mjesto je stigao ‘Emergency on Planet Earth’ Jamiroquai.

2008. magazin Total Guitar je proglasio ‘You Shook Me All Night Long’ u izvedbi Celine Dion (u originalu AC/DC) najgorom obradom ikada. Najboljom obradom je proglašena ‘All Along the Watchtower’ Jimija Hendrixa (originalno Bob Dylan), drugom najboljom ‘Twist and Shout’ The Beatles (Top Notes, The Isley Brothers), a trećom ‘Live and Let Die’ Guns’n’Roses (Wings).

Rođeni

1909. Colonel Thomas Andrew ‘Tom’ Parker, poznat kao Colonel Tom Parker, a rođen kao Andreas Cornelis van Kuijk, nizozemsko-američki agent, menadžer Elvisa Presleyja od 1956. godine do Elvisove smrti.
1955. Michael Geoffrey ‘Mick’ Jones, britanski glazbenik i producent, najpoznatiji kao gitarist, back vokal i tekstopisac grupe The Clash od 1976. do 1983. godine. Nakon toga je oformio Big Audio Dynamite, a kasnije je, među ostalim, svirao u Carbon/Silicon i Gorillaz. Producirao je prva dva albuma The Libertines, ‘Up the Bracket’ i ‘The Libertines’. Inauguriran je u Rock and Roll Hall of Fame s The Clash 2003. godine.

1956. Christopher Joseph ‘Chris’ Isaak, američki glazbenik i glumac. Najpoznatiji je po hitu ‘Wicked Game’ iz 1989., a njegove pjesme su se pojavile u filmovima ‘Wild at Heart’, ‘Blue Velvet’ i ‘Eyes Wide Shut’.

{youtube}5D3Nl1GZzuw{/youtbe}

1969. Colin Greenwood, basist grupe Radiohead. Njihov debitantski singl iz 1993. godine "Creep" je u početku bio neuspješan, ali je postao svjetski hit nekoliko mjeseci nakon izlaska njihovog debitantskog albuma "Pablo Honey". Njihov album "OK Computer" se pojavio na popisima mnogih kritičara i anketama slušatelja kao najbolji album godine.

1969. Mark Decloedt, bubnjar britanskog dance / rock sastava EMF. Njihov album prvijenac, "Schubert Dip" je zauzeo 3. mjesto na britansoj ljestvici albuma, a 1990. su imali singl na američkom broju 1 i britanskom broju 3, "Unbelievable".

1979. Ryan Tedder, američki pjevač i tekstopisac grupe OneRepublic. S grupom je 2013. imao singl na britanskom broju 1, "Counting Stars". Kao tekstopisac i producent Tedder je radio s Madonnom, U2, Adele, Beyoncé, Maroon 5, Ellie Goulding, Carrie Underwood, Jennifer Lopez, Leonom Lewis, One Direction, Jamesom Bluntom, Taylor Swift, Gwen Stefani i mnogim drugima.

1993. Ariana Grande, američka pjevačica, spisateljica i glumica. Njen drugi studijski album "My Everything" iz 2014. je dosegao 1. mjesto u SAD-u, a sadržavao je hit singlove "Problem" i "Break Free".



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici